Επέλαση αγριογούρουνων σε χωριά της Αχαΐας
Φθάνουν ακόμα και στα 100 μέτρα από τα σπίτια, καταστρέφοντας περιβόλια.
Απορία για τον αριθμό τους και αναστάτωση για τις ζημιές που προκαλούν έχουν τροφοδοτήσει σε κατοίκους χωριών της Μόβρης τα αγριογούρουνα, τα οποία καθημερινά κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε καλλιέργειες αλλά και πολύ κοντά σε οικισμούς.
Αν και το φαινόμενο έχει γίνει σταδιακά αισθητό την τελευταία πενταετία, τώρα το στοιχείο του φόβου έρχεται να καταγραφεί από παθόντες, σε Πέτα-Μιχόι-Σανταμέρι-Πόρτες κ.α., που βλέπουν τα αγριογούρουνα να φθάνουν ακόμα και στα 100 μέτρα από τα σπίτια τους, καταστρέφοντας περιβόλια και το κυριότερο να μην τα εμποδίζουν ούτε καν οι φράχτες!
«Τα ακούμε να σκάβουν για τροφή όλη τη νύχτα και τα αποτελέσματα είναι ορατά το πρωί στα κτήματα ή στις αυλές μας» λένε στην «Π» κάτοικοι της ορεινής Δυτικής Αχαΐας.
Εχουν κάνει το κυνήγι τους επάγγελμα
Δε είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν υπαίτιες για την αισθητή αύξηση των αγριογούρουνων ορισμένες οικολογικές οργανώσεις, ενώ άλλοι το’ χουν βρει πλέον ως επάγγελμα να τα κυνηγούν, έχοντας εγκαταλείψει ακόμα και παλιότερες αγροτικές τους εργασίες.
Το κιλό πωλείτο στη «μαύρη αγορά» στα 12 ευρώ και τώρα έχει πέσει στα 8, αρκετό όμως για το μεροκάματο νεαρών κυνηγών του Κάμπου που δεν κρύβουν, αντιθέτως επιδεικνύουν, το θήραμά τους μπροστά στον φωτογραφικό φακό.
Αυτό που λέγεται, από κάποιους που γνωρίζουν πολύ καλά το πως κινούνται τα αγριογούρουνα – και το οποίο προβληματίζει – είναι ότι μέσα στην επόμενη τριετία θα είναι τόσα πολλά , όπως κανείς τα συναντούσε στο όρος Ερύμανθος και σε γύρω δασικές εκτάσεις της ορεινής Αρκαδίας, κυρίως της Τρίπολης, απ’ όπου πιστεύεται πως περνούν στην Αχαΐα.
Πηγή: Pelop.gr
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»
- Συρία: Ο Αλ Σάρα αναγνωρίζει τους Κούρδους ως ισότιμους πολίτες – Bομβάρδισε θέσεις του SDF στο Χαλέπι
- Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]


