Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του Παπαευαγγέλου
Τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και των εταιριών που φέρονται ως εμπλεκόμενες στην υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, διέταξε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος
Τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και των εταιριών που φέρονται ως εμπλεκόμενες στην υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, διέταξε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.
Την εντολή έδωσε η επικεφαλής της Αρχής αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αννα Ζαϊρη.
Για την υπόθεση αυτή με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου διενεργείται έρευνα από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος
Σύμφωνα με έρευνα των Κινεζικών αρχών, φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS.
Την ίδια περίοδο που γίνονταν οι πωλήσεις ακινήτων, ωστόσο, στην Κίνα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη. Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS, και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζα (και των προνομίων της)
Έρευνα για το θέμα διενεργεί και η Τράπεζα της Έλλαδος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η διοίκηση της Jumbo πάντως ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με την εταιρία.
- Σκηνοθέτης έκλεισε συμφωνία με το Netflix, αλλά φέρεται να ξόδεψε τα χρήματα σε αποτυχημένες επενδύσεις
- LIVE: ΟΦΗ – Πανσερραϊκός
- Καρφιά Μαρινάκη στους αγρότες: «Μάλλον ο διάλογος είναι προσχηματικός» – Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση
- Συνεχίζει ακάθεκτη η Καλαμάτα (2-0), νίκες για Μαρκό (2-0) και Καβάλα (2-0)
- Νάξος: Δύο εργάτες έπεσαν σε τάφρο όταν κατέρρευσε τοιχείο – Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για το παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη (pic)




