NBA: Κατέρριψε το ρεκόρ στα τρίποντα ο Κλέι Τόμπσον
Ο Κλέι Τόμπσον των πρωταθλητών Γουόριορς κατέρριψε το ρεκόρ με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε ένα ματς του NBA
Ρεκόρ πρωταθλήματος αποτελούν τα 14 τρίποντα που πέτυχε ο Κλέι Τόμπσον στη νίκη με 149-124 των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς απέναντι στους Σικάγο Μπούλς.
Ο αμερικανός γκαρντ ήταν «one man show» για τους πολεμιστές, καθώς έβλεπε το αντίπαλο καλάθι και εκτελούσε χωρίς κανέναν δισταγμό.
Μόνο στο πρώτο ημίχρονο ο Τόμπσον είχε 36 πόντους εκτοξεύοντας τη διαφορά στο ημίχρονο του παιχνιδιού στο +42 (92-50).
Στο δεύτερο μισό συνέχισε ακριβώς από εκεί που είχε μείνει, έχοντας ως στόχο να σπάσει το ρεκόρ των 13 τριπόντων σε ένα παιχνίδι που είχε θέσει την περασμένη σεζόν ο συμπαίκτης και καλός του φίλος, Στεφ Κάρι. Κάτι και το οποίο πέτυχε στην τρίτη περίοδο, έχοντας τρομακτικά ποσοστά (14/24). Το συγκεκριμένο επίτευγμα μάλιστα επισκιάζει τους 52 πόντους που πέτυχε σε μόλις 26 λεπτά!
Την τελευταία περίοδο ο Στιβ Κερ αποφάσισε να τον αποσύρει στον πάγκο, με τον Τόμπσον να αποθεώνεται.
Οι Μπουλς το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν τη διαφορά στο φινάλε, με το 149-124 να είναι το τελικό σκορ.
Εκτός του Τόμπσον ο Κάρι είχε 23 πόντους, ενώ από τους «ταύρους» ο Ζακ Λαβίν κατάφερε να ξεχωρίσει πετυχαίνοντας 21 πόντους.
Μάλιστα τα συνολικά 24 εύστοχα τρίποντα αποτελούν ρεκόρ franchise για την ομάδα των Γουόριορς.
- Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Ποιους παίκτες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο εξ αναβολής παιχνίδι
- Evangelos Marinakis: ‘Protect Our Ships and Sailors and We Will Help Reopen the Strait of Hormuz for all Our Benefit’
- Η αμφιλεγόμενη ζωή του Pablo Picasso και η «συγγνώμη» της Rosalía
- ΠΑΟΚ – Αναγέννηση Άρτας 26-18: Κυπελλούχες για όγδοη φορά οι «ασπρόμαυρες» (vid)
- Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αρνούνται την εμπλοκή στον πόλεμο στο Ιράν – Αιτία, η ερμηνεία του Τραμπ για τη συμμαχία
- Μητσοτάκης: Νέες υποσχέσεις για ενεργειακό και χωροταξικό στη βιομηχανία



