Υπόθεση Κασόγκι: Το Βερολίνο παγώνει τις πωλήσεις όπλων στο Ριάντ
Ο γερμανός ΥΠΕΞ είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να εγκριθούν οι πωλήσεις. Διεξοδική έρευνα ζητά η ΕΕ
Η Γερμανία δεν πρέπει να εγκρίνει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Tagesthemen της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο Μάας είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να εγκριθούν οι πωλήσεις, καθώς παραμένει ασαφές τι συνέβη στον Κασόγκι, σε μια κατά τα φαινόμενα επανεξέταση της απόφασης που είχε ληφθεί τον περασμένο μήνα για να επιτραπεί η πώληση συστημάτων πυροβολικού στο Ριάντ.
«Όσο οι έρευνες διεξάγονται και όσο δεν ξέρουμε τι συνέβη εκεί, δεν υπάρχει λόγος να λάβουμε θετικές αποφάσεις για τις εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία» δήλωσε.
Από την πλευρά της, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησε διεξοδική έρευνα για τον «εξαιρετικά ανησυχητικό» θάνατο του σαουδάραβα δημοσιογράφου, τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και οι εταίροι της, επιμένει στην ανάγκη για μια ενδελεχή, αξιόπιστη και διαφανή έρευνα, που να ρίχνει φως στις συνθήκες του θανάτου, και απαιτεί όλοι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη» σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες της.
Διαβάστε επίσης:
Διεθνής κατακραυγή για τη δολοφονία Κασόγκι – Δεν πείθει η εκδοχή του Ριάντ
- Επσταϊν – Γαλλία: Η εισαγγελία ξεκινά έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού πολιτισμού Τζακ Λανγκ
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει
- Ιράν: Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα με απειλή δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται με την Ισλαμική Δημοκρατία
- «Πιστεύουν ότι η Λόρα κινδυνεύει & ζητούν από τις γερμανικές Αρχές να την βρουν» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας


