Ταλιατέλες με φακές
Αντί για γιαούρτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη φέτα.
Υλικά για 4 άτομα
150 γρ. φακές, ψιλές
500 γρ. ταλιατέλες (ή λιγκουίνι ή παπαρδέλες)
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κόκκινο, ξερό, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
1 φλ. μαϊντανό ή φρέσκο κόλιαντρο, χοντροκομμένα
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, ακέρωτο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τις φακές, τις στραγγίζουμε και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό.
Περίπου 10 λεπτά προτού ψηθούν, τις αλατίζουμε. Μόλις μαλακώσουν, τις σουρώνουμε και τις διατηρούμε ζεστές σε ένα μπολ.
Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία ώστε να γίνουν al dente, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να βγουν τα αρώματά του, για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά τις φακές, το γιαούρτι, το κρεμμυδόσκορδο, τον μαϊντανό, τον χυμό μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο.
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
