Ποια ονόματα έχουν πέσει στο «τραπέζι» για τη θέση του ΥΠΕΞ
Αναζητείται ήδη ο διάδοχος του Νίκου Κοτζιά καθώς δεν είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα παραμείνει και στη θέση του ΥΠΕΞ έως τις εκλογές
Στη Βουλή οι συριζαίοι βουλευτές στοιχημάτιζαν πόσον καιρό θα παραμείνει ο κ. Τσίπρας στο Εξωτερικών. Εάν δηλαδή είναι προσωρινή ή όχι η παραμονή του στο ΥΠΕΞ έως ότου ολοκληρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.
Κατά μία εκδοχή, αναφέρει ο «Βηματοδότης», ο κ. Τσίπρας θα είναι και υπουργός Εξωτερικών έως τις εκλογές. Εδώ θα ανοίξω μια παρένθεση και θα σημειώσω ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε πλέον ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο (και όχι στο τέλος της τετραετίας). Κατά μια άλλη εκδοχή ήδη αναζητείται διάδοχός του στο ΥΠΕΞ. Ακούστηκαν μάλιστα πολλά ονόματα.
Ονοματολογία υποψήφιων υπουργών
Το πλέον extreme σενάριο θέλει τον αρχηγό της ΕΥΠ (πασοκογενή) Γιάννη Ρουμπάτη (ως αγγλομαθή και γνώστη διεθνών θεμάτων) να αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών. Αλλο σενάριο κάνει λόγο για αναβάθμιση του κ. Κατρούγκαλου, άλλο για να αναλάβει ένας καθηγητής Πανεπιστημίου (εδώ ακούστηκαν απίθανα ονόματα καθηγητών) και τέλος να αναλάβει υπουργός Εξωτερικών ο Νίκος Ξυδάκης.
- Η Συμμαχία των Προθύμων αισιοδοξεί για την Ουκρανία, όμως το εδαφικό παραμένει «αγκάθι» για πιθανή συμφωνία
- Capital Link: Καταλύτης ανάπτυξης τα νέα έργα υποδομών στην Ελλάδα
- Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός 0-1: Διπλό στις Σέρρες με «υπογραφή» Ματσάν
- Σοκαριστικό τροχαίο έξω από την Αμφίκλεια – Συγκρούστηκαν δύο νταλίκες και ένα ΙΧ
- Παρά τους δασμούς του Τραμπ, η οικονομία της ΕΕ αναπτύσσεται περισσότερο από το αναμενόμενο το 2025
- Capital Link Forum – Βρέντζος: Η Alter Ego Media αντιπροσωπεύει το νέο επενδυτικό αφήγημα στο ΧΑ




