Καμία πρόοδος για το Brexit μετά την ομιλία Μέι στη Σύνοδο Κορυφής
«Σε αυτό το στάδιο, βρισκόμαστε σε τέλμα» δήλωσε η πρόεδρος της Λιθουανίας.
Δεν υπήρξε καμία πρόοδος όσον αφορά το Brexit ή τα σύνορα με την Ιρλανδία, δήλωσαν η πρόεδρος της Λιθουανίας και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας μετά το δείπνο των ηγετών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Ζάλτσμπουργκ, κατά τη διάρκεια του οποίου η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι απηύθυνε ομιλία για την επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Σε αυτό το στάδιο, βρισκόμαστε σε τέλμα. Δεν υπάρχει καμιά πρόοδος», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters η Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, πρόεδρος της Λιθουανίας, εξερχόμενη από το δείπνο.
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Πέτερ Πελεγκρίνι συμπλήρωσε: «Για το ζήτημα των συνόρων, δεν υπήρξε καμιά πρόοδος. Θα δούμε τι θα προκύψει στη συζήτηση των 27 αύριο (σ.σ.: σήμερα Πέμπτη)».
Οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα συζητήσουν για αυτό το ζήτημα, ένα από τα πλέον ακανθώδη στη διαπραγμάτευση για τους όρους του διαζυγίου ΗΒ-ΕΕ, αργότερα εντός της ημέρας, κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής.
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
- Ποια λάδια μπορούμε να προσθέσουμε στο μπολ του σκύλου μας – Πότε είναι ωφέλιμα και πότε όχι
- Ακρίβεια: Το 80% των πολιτών έχει αλλάξει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό
- «Ψήνεται» νέα ταινία με θέμα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
- Μελίνα Ασλανίδου: Γιατί ακυρώνει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της
- Γροιλανδία: Ο Ρούτε του ΝΑΤΟ λέει ότι συζήτησε με τον Τραμπ τρόπους για να «παραμείνει ασφαλής η Αρκτική»






