Υλικά για 10 μερίδες

2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μπουκιές
7 κολοκυθάκια, μεγάλα
4 κ.σ. μουστάρδα, μέτρια
8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
χυμός από 3 λεμόνια
1 πιπεριά, καυτερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
δυόσμος, ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200οC.
Κόψτε τα κολοκύθια σε λεπτές λωρίδες και ανακατέψτε τις με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις βράσουν οι πατάτες, σουρώστε τις και ανακατέψτε τις με τα κολοκυθάκια.
Μεταφέρετε τη σαλάτα σε πυρίμαχο σκεύος και ψήστε για 15 λεπτά.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τον φρέσκο δυόσμο.