Πατατοσαλάτα με κολοκυθάκια
Μπορείτε να σερβίρετε τη σαλάτα με γιαούρτι, στο οποίο έχετε προσθέσει 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα.
Υλικά για 10 μερίδες
2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μπουκιές
7 κολοκυθάκια, μεγάλα
4 κ.σ. μουστάρδα, μέτρια
8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
χυμός από 3 λεμόνια
1 πιπεριά, καυτερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
δυόσμος, ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200οC.
Κόψτε τα κολοκύθια σε λεπτές λωρίδες και ανακατέψτε τις με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις βράσουν οι πατάτες, σουρώστε τις και ανακατέψτε τις με τα κολοκυθάκια.
Μεταφέρετε τη σαλάτα σε πυρίμαχο σκεύος και ψήστε για 15 λεπτά.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τον φρέσκο δυόσμο.
- Χανιά: Αιματηρή ληστεία στο κέντρο της πόλης – Άγρια συμπλοκή των δραστών με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος
- Μοιράζεσαι την οθόνη σου; Μπορεί να μοιράζεσαι και τα μυστικά σου
- Χιμένεθ: «Να έρθει γρήγορα ο Ιανουάριος να ενισχυθούμε, γιατί τα παιδιά είναι κουρασμένα»
- Γιατί η εξυπηρέτηση είναι στρατηγική επένδυση [γραφήματα]
- Άρης – Ολυμπιακός 0-0: «Μπλόκο» για τους «ερυθρόλευκους» στο «Κλ. Βικελίδης»
- LIVE: Αλαβές – Ρεάλ Μαδρίτης

