Συνεδριάζει το Eurogroup – Εκτός «μενού» η Ελλάδα
Στην επίσημη ατζέντα βρίσκονται τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα στη διαδικασία εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ξεκίνησαν οι εργασίες του άτυπου Eurogroup στη Βιέννη. Στην επίσημη ατζέντα βρίσκονται τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα στη διαδικασία εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην ατζέντα δεν υπάρχει το θέμα «Ελλάδα», ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελεί θέμα συζήτησης στο παρασκήνιο της συνόδου. Οι ΥΠΟΙΚ αλλά και οι θεσμοί περιμένουν να ακούσουν τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για να οριστικοποιήσουν τις θέσεις τους στην 1η αξιολόγηση στο νέο καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας που ξεκινά την Δευτέρα.
Ειδικότερα, στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και η μελλοντική πορεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τα νέα πακέτα επενδύσεων, ζητήματα νέων τεχνολογιών αλλά και το μεγάλο θέμα της ΕΚΤ: στο τέλος του 2018 κλείνει ο κύκλος του QE και διακόπτεται εντελώς η αγορά τίτλων.
Ο Σεντένο
Η ιταλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να τηρήσει τους κανόνες της δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρώπη, τόνισε o επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.
Σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για την οικονομική σταθερότητα της Ιταλίας, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «η ιταλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει τις αρχές που κατευθύνουν την οικονομική πολιτική στην Ευρώπη». Αναμένουμε να έχουμε μια εποικοδομητική συζήτηση μαζί τους, πρόσθεσε.
Ο Μοσκοβισί
Η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να μειώσει το διαρθρωτικό έλλειμμα, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, Πιέρ Μοσκοβισί.
Σε δηλώσεις που έκανε πριν την έναρξη του Eurogroup, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας να κρατήσει το χρέος υπό έλεγχο.
- Moody’s: Στο Baa3 διατήρησε την αξιολόγηση της Ελλάδας
- Είναι επίσημο: Αναβλήθηκε το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης στην Πυλαία
- «Nuestra America»: Κομβόι 20 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας κατευθύνεται προς την Κούβα
- Η Σίντνεϊ Σουίνι δεν ένιωθε αυτοπεποίθηση λόγω του μεγέθους του στήθους της
- Indian Wells: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη «λύγισαν» στο tie-break
- Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς των Αχαρνών και του Ζεφυρίου – Ξηλώθηκαν καλώδια ρευματοκλοπής μήκους 1,5 χλμ








