Πέρκα με λαχανικά
Αντί για πέρκα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε λευκό ψάρι σε φιλέτο, όπως μπακαλιάρο, σφυρίδα ή και ροφό που γίνεται νοστιμότατος.
Αντί για πέρκα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε λευκό ψάρι σε φιλέτο, όπως μπακαλιάρο, σφυρίδα ή και ροφό που γίνεται νοστιμότατος.
Χρόνος προετοιμασίας: 10′, μαγείρεμα: 25′
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό φιλέτο πέρκας, σε μερίδες
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα όπως στη χωριάτικη
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες, σε λεπτές ροδέλες
½ ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 φύλλο δάφνης
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Στρώνουμε τον πάτο μιας ρηχής κατσαρόλας με τις πατάτες κι από πάνω σε στρώσεις τα κρεμμύδια, το σέλινο και τον μαϊντανό.
2. Απλώνουμε ομοιόμορφα το ψάρι.
3. Προσθέτουμε τη δάφνη, αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και το κρασί.
4 Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το φαγητό για 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
5. Αποσύρουμε από τη φωτιά περιχύνουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Διακοπές στην… έρημο για τον Γιαμάλ (vid)
- Η τεχνολογία βάζει φρένο στις προσλήψεις – Στάση αναμονής από τις εταιρείες, υπό πίεση οι εργαζόμενοι
- Κολλαγόνο, παντζάρια και… σεξ: Τι μας δίδαξε η επιστήμη για την υγεία και την ευεξία το 2025
- «Κανείς δεν είναι ασφαλής όταν με ερωτεύεται» – Οι τέσσερις γάμοι και τα διάσημα love story της Μπριζίτ Μπαρντό
- LIVE: Μίλαν – Ελλάς Βερόνα
- Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο δύο 15χρονες έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις
