
Πρώτη ήττα της εθνικής μπάσκετ U18 από την Λετονία
Έχασε από την οικοδέσποινα με 80-74
Την πρώτη ήττα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, που φιλοξενείται στη Λετονία, υπέστη η Εθνική μπάσκετ των Εφήβων.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 80-74 από την «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης, ενώ πλέον και οι τέσσερις ομάδες του Α΄ ομίλου ισοβαθμούν με ρεκόρ 1-1. Την Τρίτη (31/7, 14:00) η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την Κροατία.
Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο (23-18), οι Λετονοί «χτύπησαν» στη ρακέτα της ελληνικής ομάδας, με αποτέλεσμα στο 13΄ να προηγηθούν με +9 (27-18).
Ωστόσο, η αντίδραση της Εθνικής ήταν άμεση και με επιμέρους σκορ 4-14 ανέκτησε το προβάδισμα με 31-32 (στο 16΄). Τα κενά διαστήματα, όμως, της «γαλανόλευκης» την έστειλαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο -5 (44-39).
Οι Λετονοί συνέχισαν να κερδίζουν τις μάχες κοντά στο καλάθι και στο 26΄ προηγήθηκαν με +9 (55-46), για να «σφίξει» την άμυνα της η Εθνική και να μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο στο -1 (61-60 στο 30΄).
Το τρίποντο του Σανδραμάνη αναπτέρωσε τις ελληνικές ελπίδες, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να σημειώνει την ανατροπή και να προηγείται με 61-66 στο 32΄. Ωστόσο, ένα σερί 8-0 από τους Λετονούς ανέτρεψε το προβάδισμα, με τους «οικοδεσπότες» να μην απειλούνται μέχρι το τελικό 80-74.
Τα δεκάλεπτα: 23-18, 44-39, 61-60, 80-74.
Διαιτητές: Βογίνοβιτς (Μαυροβούνιο), Άχια (Φινλανδία), Γέβτονιτς (Σερβία)
ΛΕΤΟΝΙΑ (Ρούμπενις): Κιλπς 4, Κούρουτς 18 (1), Μίσκα 12, Βίκσνε 2, Ζάγκαρς 25 (4), Μπέρκις 7, Μπέρζινς, Λεμποβίτσκις, Σνίπκε 1, Στέινμπεργκς, Βέβερις 11 (1).
ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Αρσενόπουλος 18 (2), Χατζηδάκης 10, Γαργαλής 4, Ρογκαβόπουλος 15 (1), Σανδραμάνης 20 (2), Χουγκάζ, Καματερός, Καράμπελας, Κουρτίδης, Τσιρογιάννης 6, Τσουμάνης 1, Βουλγαρόπουλος.
- Σοβαρό τροχαίο με δύο τραυματίες στην Ιόνια Οδό
- Πληθωρισμός ΗΠΑ: Εκτόξευση στο 3,3% τον Μάρτιο – Στο 10,9% ο πληθωρισμός ενέργειας
- Στην Αυστρία για την πρόκριση στο Euro 2026 η Εθνική χάντμπολ των γυναικών
- Επιστρέφει το «Trainspotting» με αφορμή τα 30α του γενέθλια
- Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο δημοσιογράφος Νίκος Παπαδάκος
- Αυξημένη σε σχέση με πέρσι η έξοδος του Πάσχα από την Αττική στις εθνικές οδούς


