Η Βασιλεία έμεινε για τρίτο σερί επίσημο παιχνίδι χωρίς νίκη. Μετά από τις ήττες εντός έδρας από τη Σεντ Γκάλεν με 2-1 και από τον ΠΑΟΚ επίσης με 2-1 στην Τούμπα, σήμερα (28/7) μπορεί να μην έχασε, αλλά αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ξαμάξ (εκτός έδρας), παρότι προηγούνταν με 1-0 έως το 86’.

Η απόλυση του Ραφαέλ Βικί έφερε τον Αλεξάντερ Φράι προσωρινά στον πάγκο της ελβετικής ομάδας, ως υπηρεσιακό προπονητή, ο οποίος έβαλε πέντε νέα πρόσωπα στην 11άδα για τη δεύτερη αγωνιστική του ελβετικού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα φανέλα βασικού σε σχέση με το παιχνίδι της Τούμπας πήραν οι: Κιούμαρτ, Βίντμερ, Όκαφορ, Κουλουλού και Φαν Βολφσβίνγκελ.

Η Βασιλεία προηγήθηκε με τον Οκαφόρ στο 64′, αλλά είδε την Ξαμάξ να ισοφαρίζει στο 87’ με τον Νουτσόλο στο τελικό 1-1.

Οι παίκτες του Φράι είχαν κι άλλες καλές φάσεις, αλλά μετά το γκολ γύρισαν πιο πίσω για να κρατήσουν το 1-0 και στο τέλος το πλήρωσαν αυτό…

Στο τέλος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη) και ο Κάμπο, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Για τη Βασιλεία αγωνίστηκαν οι: Όμλιν, Σούτσι, Κιούμαρτ, Βίντμερ, Ριβέρος, Ζουφί, Φρέι, Όκαφορ (77′ Στόκερ), Καλουλού (62′ Μπουά), Αγιέτι και Βολσφίνγκελ (70′ Κάμπο).