Επίθεση της Μπόκο Χαράμ στο Τσαντ
Σκότωσε 18 ανθρώπους και απήγαγε 10 γυναίκες, σύμφωνα με πηγή της ασφάλειας
Συνολικά 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη στο Τσαντ στην περιοχή της ομώνυμης λίμνης από επίθεση ενόπλων την οποία οι αρχές αποδίδουν στην τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, ανακοίνωσε σήμερα πηγή της ασφάλειας του Τσαντ.
«Στοιχεία της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν σε ένα χωριό νότια της Νταμπούα», στη λίμνη Τσαντ που βρίσκεται κοντά στον Νίγηρα, «την Πέμπτη γύρω στις 21:00» τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδος) και «σφαγίασαν 18 ανθρώπους, τραυμάτισαν άλλους δύο και απήγαγαν 10 γυναίκες», δήλωσε στο AFP η ίδια πηγή.
Χθες το βράδυ ο στρατός του Νίγηρα είχε ανακοινώσει ότι σκότωσε «10 τρομοκράτες» αφού απώθησε μια επίθεση από την Μπόκο Χαράμ σε μια από τις θέσεις της γύρω στις 23:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδος) στον νοτιοανατολικό Νίγηρα.
Η πιο πρόσφατη επίθεση της Μπόκο Χαράμ στην περιοχή της λίμνης Τσαντ στην ομώνυμη χώρα είχε γίνει τον Μάιο. Τότε είχαν σκοτωθεί έξι άνθρωποι, κυρίως μέλη των δυνάμεων της τάξης, στην περιοχή Γκαμπαλάμι, σε νησί της λίμνης Τσαντ.
Μολονότι το Τσαντ πλήττεται συγκριτικά λιγότερο από τη γειτονική του Νιγηρία από την Μπόκο Χαράμ, εδώ και μερικούς μήνες παρατηρείται μια αναζωπύρωση των επιθέσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης εκεί.
Από το 2009, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, μόνον στη Νιγηρία, έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ και στη σύγκρουσή της με τον στρατό.
Περίπου 10,7 εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια που χορηγείται στην περιοχή της λίμνης Τσαντ, όπου υπάρχει μια από τις πιο σοβαρές κρίσεις στον κόσμο, με χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείπουν την περιοχή στην οποία υπάρχει μεγάλη έλλειψη διατροφικής ασφάλειας, σύμφωνα με την υπηρεσία ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).
- ΕΡΤ: Εξαιτίας δολιοφθοράς η πτώση της κεραίας στη Σούδα – Η ανακοίνωση της εταιρείας
- MEGA: Η κυρίαρχη δύναμη της ενημέρωσης και το 2025
- Κραν Μοντανά: Η έκκληση των συγγενών για την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται – Πώς το μπαρ έγινε παγίδα θανάτου
- «Ήξερε τα πάντα από τα 12 της» – Η άλλη Μπαρντό και η τελευταία υπόσχεση στη Μπριζίτ
- Πώς μας προστατεύει κρυφά ο μεγάλος, κακός λύκος;
- Τι συμβαίνει με τις αποδοχές της Λαγκάρντ: Άλλες στα χαρτιά, άλλες στην τσέπη



