ΗΠΑ : Στη φυλακή η 29χρονη που κατηγορείται ως πράκτορας της Ρωσίας
Η ίδια απορρίπτει το κατηγορητήριο, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επισημαίνει ότι η σύλληψη της 29χρονης είναι «τραβηγμένη από τα μαλλιά»
Εντολή για την παραμονή της Ρωσίδας, Μάριγια Μπούτινα, στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή της, έδωσε δικαστήριο των ΗΠΑ, επικαλούμενο τον «σημαντικό κίνδυνο εξόδου» από τη χώρα.
Η Μπούτινα, η οποία ζει στην Ουάσινγκτον, συνελήφθη λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση κορυφής του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και του ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, με την κατηγορία της συνομωσίας και ότι ενεργούσε ως πράκτορας της ρωσικής κυβέρνησης, αναπτύσσοντας δεσμούς με αμερικανούς πολίτες και εισχωρώντας σε πολιτικές οργανώσεις.
Μάλιστα, κατηγορείται πως εργαζόταν για λογαριασμό των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας και πως διατηρούσε στενές επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Μόσχας.
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης σήμερα στο δικαστήριο στο Κολούμπια, οι εισαγγελείς έδειξαν μια φωτογραφία της Μπούτινα να συναντά ένα φερόμενο ρώσο μυστικό πράκτορα σε ένα εστιατόριο στην Ουάσινγκτον.
Η ίδια απορρίπτει το κατηγορητήριο, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επισημαίνει ότι η σύλληψη της 29χρονης είναι «τραβηγμένη από τα μαλλιά».
- Κακλαμάνης: Οι επιλογές όλων μας, από τη Βουλή ως τη ζωή, να μας κάνουν περήφανους κάθε μέρα
- Τα καρναβάλια στη Δυτική Μακεδονία στην καρδιά των Χριστουγεννιάτικων γιορτών – Τι είναι τα «Ραγκουτσάρια»
- Ελβετία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά
- Πληθωρισμός: Πώς μια χούφτα μεγάλες εταιρείες καθορίζουν τις τιμές
- Πώς τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας αναγκάζουν τη βιομηχανία τροφίμων να αλλάξει τακτική
- «Αυτά είναι τα δεδομένα για το μέλλον του Ταϊρίκ Τζόουνς – Γιατί δεν προχωράει η μεταγραφή»





