Κρέμα με βερίκοκα
Για ακόμη λιγότερες θερμίδες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι με 2% ή με 0% λιπαρά
Υλικά
1 κιλό ώριμα βερίκοκα
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
5 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
3/4 φλιτζανιού αμύγδαλα ή φιστίκια
Εκτέλεση
Πλύνετε τα βερίκοκα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια. Βάλτε τα στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και αφήστε τα για μερικά λεπτά σε μέτρια-δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.
Όταν τα βερίκοκα γίνουν μαλακά, χωρίς να λιώσουν τελείως, βγάλτε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Ρίξτε τους τη βανίλια και βάλτε τα στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν, ανακατέψτε τα με τα αμύγδαλα ή τα φιστίκια, τα οποία έχετε νωρίτερα θρυμματίσει στο μπλέντερ.
Ρίξτε την κρέμα βερίκοκο σε ποτήρια ή μπολ και προσθέστε από πάνω γιαούρτι. Πασπαλίστε με τη ζάχαρη για έξτρα γεύση.
- Τι έδειξαν τα αλκοτέστ μετά το ρεβεγιόν Χριστουγέννων – Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι
- Παπανικολάου για Μόρις: «Τα πρώτα δείγματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά»
- Άγιος Δημήτριος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο δήμος
- Κυβερνοασφάλεια: Γιατί οι χάκερς αγαπούν τις γιορτές – Τρία τρανταχτά παραδείγματα των τελευταίων χρόνων
- Eternity C: Το μήνυμα του Έλληνα φρουρού που επέζησε της επίθεση των Χούθι
- Δήμος Αθηναίων: Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης σε άστεγους και οικονομικά ευάλωτους πολίτες

