Κρήτη: Εξήντα πρόσφυγες έφτασαν στη Σητεία
Δύο συλλήψεις για παράνομη διακίνηση
Εξήντα πρόσφυγες έφτασαν στη Σητεία όπου πραγματοποιείται η ταυτοποίησή τους, ο έλεγχος των εγγράφων που διαθέτουν και η εξυπηρέτηση αναγκών τους.
Όλοι οι πρόσφυγες, κυρίως νεαρής ηλικίας, ανάμεσα τους γυναίκες και εννέα παιδιά, αποβιβάστηκαν χθες από ιστιοφόρο σκάφος ανοιχτά της Ζάκρου, ο κυβερνήτης του οποίου αμέσως μετά προσπάθησε να κρύψει το σκάφος για να μην εντοπιστεί από τους λιμενικούς. Αρκετοί από τους πρόσφυγες αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή.
Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τις αρχές για το ιστιοφόρο το οποίο όπως ανέφεραν είχε περίεργη κινητικότητα στη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα εντοπίστηκαν οι πρόσφυγες σε κολπίσκο της περιοχής από όπου παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη Σητεία με λεωφορείο του δήμου, όπου και διανυκτέρευσαν.
Λιμενικό σκάφος μετά από έρευνα εντόπισε το ιστιοφόρο αλλά και δύο διακινητές οι οποίοι συνελήφθησαν.
Αυτή την ώρα γίνεται η προανάκριση ενώ όσοι από τους πρόσφυγες δεν διαθέτουν έγγραφα, θα μεταφερθούν στην Αθήνα.
- Περού: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε σφοδρή σύγκρουση μίνι βαν με νταλίκα
- Κολομβία: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 83 τραυματίες στη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους στα σύνορα με το Περού
- Συρία: Βάση του στρατού γίνεται στόχος ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από το Ιράκ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αποκωδικοποίηση
- Λίβανος: Για τον κίνδυνο «κατοχής» του, κάνει λόγο ο Μακρόν
- Γιορτή σήμερα 24 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

