Κρήτη: Εξήντα πρόσφυγες έφτασαν στη Σητεία
Δύο συλλήψεις για παράνομη διακίνηση
Εξήντα πρόσφυγες έφτασαν στη Σητεία όπου πραγματοποιείται η ταυτοποίησή τους, ο έλεγχος των εγγράφων που διαθέτουν και η εξυπηρέτηση αναγκών τους.
Όλοι οι πρόσφυγες, κυρίως νεαρής ηλικίας, ανάμεσα τους γυναίκες και εννέα παιδιά, αποβιβάστηκαν χθες από ιστιοφόρο σκάφος ανοιχτά της Ζάκρου, ο κυβερνήτης του οποίου αμέσως μετά προσπάθησε να κρύψει το σκάφος για να μην εντοπιστεί από τους λιμενικούς. Αρκετοί από τους πρόσφυγες αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή.
Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τις αρχές για το ιστιοφόρο το οποίο όπως ανέφεραν είχε περίεργη κινητικότητα στη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα εντοπίστηκαν οι πρόσφυγες σε κολπίσκο της περιοχής από όπου παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη Σητεία με λεωφορείο του δήμου, όπου και διανυκτέρευσαν.
Λιμενικό σκάφος μετά από έρευνα εντόπισε το ιστιοφόρο αλλά και δύο διακινητές οι οποίοι συνελήφθησαν.
Αυτή την ώρα γίνεται η προανάκριση ενώ όσοι από τους πρόσφυγες δεν διαθέτουν έγγραφα, θα μεταφερθούν στην Αθήνα.
- Ιράν: Θα ήταν χαζό να θεωρήσουμε πως όσα συμβαίνουν μακριά από τα σύνορά μας δεν μας αφορούν, λέει η Μελόνι
- Ιράν: Χτυπήθηκε από drones το αρχηγείο του στρατού της Αυστραλίας στη Μέση Ανατολή
- Λίβανος: Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μανάρ μεταδίδει ότι βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ
- Φωτιά μετά από έκρηξη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ
- Ιράν: Συνεδρίαση των ΗΠΑ στο ΣΑ για την προστασία των παιδιών ενώ βομβαρδίζουν σχολεία και σκοτώνουν παιδιά
- Φάμελλος από Ηράκλειο: Πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ για διαμόρφωση προοδευτικού ψηφοδελτίου
