Τα θρησκευτικά του Φίλη
Ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο «θυσίασε» ο Αλ. Τσίπρας λόγω των πιέσεων της Εκκλησίας, ήταν παρών στην εκδήλωση, όπως και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και πολλοί έγκριτοι νομικοί
Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών πραγματοποιήθηκε στον ΔΣΑ από τον επιστημονικό όμιλο «Αριστόβουλος Μάνεσης» και την Εταιρεία Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου, όπου συζητήθηκε το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών και της διδασκαλίας του υπό το φως της πρόσφατης απόφασης 660/2018 της Ολομέλειας του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές που επήλθαν επί υπουργίας Ν. Φίλη.
Ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο «θυσίασε» ο Αλ. Τσίπρας λόγω των πιέσεων της Εκκλησίας, ήταν παρών στην εκδήλωση, όπως και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και πολλοί έγκριτοι νομικοί.
Και όπως μεταφέρουν κάποιοι, ακούστηκαν σημαντικές φωνές που αμφισβητούσαν τη λογική ότι τα Θρησκευτικά θα πρέπει να διδάσκονται ως ομολογιακό μάθημα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να βασίζεται στην πολυθρησκευτική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί.
Ενώ διατυπώθηκαν και νύξεις για την επίμαχη απόφαση του ΣτΕ, κάτι που προφανώς χαροποίησε τον κ. Φίλη, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο της Εκκλησίας για το θέμα αυτό και το πλήρωσε χάνοντας τον υπουργικό θώκο.
- Ημέρα Μνήμης Μελίνα Μερκούρη: Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία
- Σχέση: Πώς επηρεάζει την επιτυχία στη δουλειά σου;
- ΤΕΑ: Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ από τα επαγγελματικά ταμεία
- Το ντόμινο της κρίσης: Από τη Διώρυγα του Σουέζ στο καλάθι του καταναλωτή
- Ώρα ΕΝΦΙΑ για επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων – Οι προϋποθέσεις για πλήρη απαλλαγή
- Τι ξέρουμε για το πυρηνικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» που στέλνει ο Μακρόν στη Μεσόγειο


