Ανοίγει ο δρόμος για την πολεοδόμηση 30 οικοδομικών συνεταιρισμών
Παγωμένες οι διαδικασίες για 220 στην Αττική
Το «πράσινο φως» για πολεοδόμηση παίρνουν σταδιακά 30 οικοδομικοί συνεταιρισμοί, οι οποίοι βρίσκονται στο σύνολό τους εκτός Αττικής. Πρόκειται για όσους δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά νομικά προβλήματα και οι διαδικασίες μπορούν να προχωρήσουν σχετικά γρήγορα. Αντίθετα στην Αττική, τα προβλήματα 220 οικοδομικών συνεταιρισμών δείχνουν αξεπέραστα.
Ειδικότερα, στον δρόμο για οικιστική αξιοποίηση – μετά από δεκαετίες περιπετειών – βρίσκονται τριάντα οικοδομικοί συνεταιρισμοί σε Εύβοια, Κρήτη, Λάρισα, Πελοπόννησο, Χαλκιδική και Ρόδο. Από αυτούς τέσσερις έχουν λάβει την τελική έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος (με το οποίο εγκρίνεται η πολεοδομική μελέτη).
Πρόκειται για τους συνεταιρισμούς «Έμποροι Ιωαννίνων» (έκτασης 214 στρεμμάτων), των υπαλλήλων υπουργείου Εσωτερικών «Η Ανώπολης» στις Γούβες Χερσονήσου (80 στρέμματα), του παραθεριστικού οικισμού «Κανελλάκης» στην Ερμιονίδα Αργολίδας (114 στρέμματα) και του παραθεριστικού συνεταιρισμού Ιατρών στο Μαρμάρι Ευβοίας (14 στρέμματα).
Τα στοιχεία παρουσίασε η κυρία Σταυρούλα Αγρίου, σύμβουλος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη, σε εκδήλωση για τις «Οικιστικές Αναπτύξεις και Επενδύσεις σε εκτάσεις Οικοδομικών Συνεταιρισμών», που διοργάνωσε η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Οικοδομικών Συνεταιρισμών».
Σύμφωνα με την ίδια, τα ΠΔ έχουν εγκριθεί για άλλους τρεις συνεταιρισμούς – Σύλλογος Πολυτέκνων Χανίων με 410 στρέμματα, Εργοληπτική Αναπτυξιακή «Όλυμπος» στη Λάρισα με 214 στρέμματα και ΟΣ Θεσσαλορουμελιωτών στο Ηράκλειο με 65 στρέμματα. Εκκρεμεί όμως η δημοσίευσή τους σε ΦΕΚ.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
- Ιράν: Αναστέλλονται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι έπειτα από επιδρομή drones
- Ιράν: Συζητά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δηλώνει ο Τραμπ, αλλά δεν είναι «έτοιμο» να κλείσει συμφωνία
- Κούβα: «Θέλει» να κλείσει συμφωνία με τις ΗΠΑ και αυτό θα γίνει «πολύ σύντομα», λέει ο Τραμπ
- Μέση Ανατολή: Κατάπαυση του πυρός ζητά ο πάπας Λέων – «Ας ξαναρχίσει ο διάλογος»
- Πετρέλαιο: Οι τιμές παραμένουν υψηλές, αλλά δεν παρουσιάζουν τις απότομες ανόδους των τελευταίων ημερών
- Καζακστάν: Εγκρίθηκε σε δημοψήφισμα το νέο, αμφιλεγόμενο Σύνταγμα της χώρας

