Δύο τουρκικά αεροσκάφη CN-235 προχώρησαν σε 41 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ σε μια περίπτωση υπήρξε και αερομαχία με ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος
Με μπαράζ 42 παραβιάσεων στο Αιγαίο, πάλι από κατασκοπευτικά αεροσκάφη συνέχισε και σήμερα, Πέμπτη, η Τουρκία την επιθετική τακτική της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, την Πέμπτη σημειώθηκαν 42 παραβιάσεις στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο, οι 41 από δύο τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235. Υπήρξε μάλιστα και μία αερομαχία με ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος (εμπλοκή) που ανέλαβε την αναχαίτιση του τουρκικού μαχητικού.
Παράλληλα, το ΓΕΕΘΑ κατέγραψε και τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Στις παραβάσεις και παραβιάσεις εκτός των δύο CN-235 συμμετείχαν επίσης δύο τουρκικά F-16 και δύο F-4.
Σημειώνεται ότι και την Τετάρτη υπήρξαν 20 παραβιάσεις στο Αιγαίο από ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN-235 της Τουρκίας.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.