Πάνω από 40 τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο
Δύο τουρκικά αεροσκάφη CN-235 προχώρησαν σε 41 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ σε μια περίπτωση υπήρξε και αερομαχία με ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος
Με μπαράζ 42 παραβιάσεων στο Αιγαίο, πάλι από κατασκοπευτικά αεροσκάφη συνέχισε και σήμερα, Πέμπτη, η Τουρκία την επιθετική τακτική της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, την Πέμπτη σημειώθηκαν 42 παραβιάσεις στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο, οι 41 από δύο τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235. Υπήρξε μάλιστα και μία αερομαχία με ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος (εμπλοκή) που ανέλαβε την αναχαίτιση του τουρκικού μαχητικού.
Παράλληλα, το ΓΕΕΘΑ κατέγραψε και τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Στις παραβάσεις και παραβιάσεις εκτός των δύο CN-235 συμμετείχαν επίσης δύο τουρκικά F-16 και δύο F-4.
Σημειώνεται ότι και την Τετάρτη υπήρξαν 20 παραβιάσεις στο Αιγαίο από ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN-235 της Τουρκίας.
- LIVE: Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι
- Πώς ο Τραμπ επένδυσε εκατομμύρια στη μέση μιας διαμάχης δισεκατομμυρίων
- Πανσερραϊκός – Άρης 0-0: «Χ»αμένοι και οι δύο…
- To αθυρόστομο, γεμάτο μένος αντίο του Labrinth στο «Euphoria»
- ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετούν τον ένθερμο ευρωπαϊστή και δημοκράτη Γιούργκεν Χάμπερμας
- Συγκλονισμένη η οικογένεια του βόλεϊ για τον θάνατο του Ασημάκη Διονυσόπουλου
- Η «ντρίπλα» του Ράτκλιφ για το μέλλον του Κάρικ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- «Σαρώνουν» οι τηλεφωνικές απάτες και τα ψεύτικα SMS – Τι θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442