«Σε δίκη για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας ο Σαρκοζί» αναφέρει το Reuters
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ενώπιον του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Γαλλίας θα καθίσει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Η κατηγορία που το έχει απαγγελθεί είναι η κατάχρηση επιρροής με σκοπό να εξασφαλίσει στοιχεία σχετικά με που αφορούσε υποτιθέμενες παρατυπίες του στην προεκλογική καμπάνια του 2007, όπως μεταδίδει το Reuters.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ενώπιον του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Γαλλίας θα καθίσει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Η κατηγορία που του έχει απαγγελθεί είναι για κατάχρηση επιρροής με σκοπό να εξασφαλίσει στοιχεία σχετικά με έρευνα που αφορούσε υποτιθέμενες παρατυπίες του στην προεκλογική καμπάνια του 2007, όπως μεταδίδει το Reuters.
Συγκεκριμένα, ο Σαρκοζί κατηγορείται για φερόμενη προσπάθειά να αποσπάσει πληροφορίες, καθώς και να επηρεάσει τους δικαστές που ερευνούσαν υποψία παράνομης χρηματοδότησης της εκστρατείας του το 2007.
Σύμφωνα και πάλι με το Reuters, η υπόθεση άνοιξε όταν οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τηλεφωνικούς κοριούς με σκοπό να διερευνήσουν κατηγορίες ότι ο πρώην ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Γκαντάφι, χρηματοδότησε την καμπάνια του Σαρκοζί την ίδια χρονιά, όμως άρχισαν να υποψιάζονται ότι ο πρώην πρόεδρος παρακολουθούσε μια διαφορετική υπόθεση μέσα από δίκτυο πληροφοριοδοτών.
Ο Σαρκοζί κατηγορείται ότι έχει προσφέρει προαγωγή σε εισαγγελέα με αντάλλαγμα πληροφορίες έρευνας για τις κατηγορίες ότι ο πρώην ταμίας του, καθώς και άλλοι εκμεταλλεύτηκαν την ψυχική αδυναμία της πλουσιότερης γυναίκας της Γαλλίας Λίλιαν Μπέτενκουρτ, για δωρεές σε μετρητά.
Πριν από λίγες ημέρες ο Σαρκοζί βρισκόταν υπό κράτηση τις Αρχές να τον κρατούν για ανάκριση σχεδόν δύο 24ωρα. Η κράτηση του αυτή αφορούσε την την υπόθεση φερόμενης χρηματοδότησης της προεκλογικής του καμπάνιας το 2007 από τον Μουαμάρ Καντάφι.
in.gr
- Σε συζήτηση «εφ’ όλης της ύλης για το Αιγαίο» καλεί ο Φιντάν – Μία η ελληνοτουρκική διαφορά απαντά η Αθήνα
- Ζέλσον: «Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, ήμασταν άτυχοι στα προηγούμενα ματς»
- Ουκρανία: Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι για το ειρηνευτικό σχέδιο
- Ο μάγος Μουζακίτης «έλιωσε» και τα… χιόνια
- Ζωγράφου: «Κατέβηκα για να ηρεμήσει και άρχισε να με χτυπά» – Ο οδηγός του λεωφορείου περιγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)





















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)












![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442