Υπουργείο Εργασίας: Διαγωνισμός για υπηρεσίες καθαριότητας
Τη διενέργεια διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας κατ' αποκλειστικότητα από φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) προκήρυξε, μέσω του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Τη διενέργεια διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας κατ’ αποκλειστικότητα από φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) προκήρυξε, μέσω του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο διαγωνισμός, συνολικού ύψους 3.238.880 ευρώ, θα διενεργηθεί σύμφωνα με το άρθρο 20 «Συμβάσεις ανατιθέμενες κατ’ αποκλειστικότητα» του Ν. 4412/16 περί δημοσίων συμβάσεων.
Απευθύνεται σε φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Νόμου 4430/16 και συγκεκριμένα στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Ενταξης Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων και στους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης, που απασχολούν άτομα με αναπηρία και γενικότερα πρόσωπα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος από άποψη οικονομικού αντικειμένου που έχει προκηρυχθεί έως σήμερα αποκλειστικά για φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα.
Με αυτή την απόφαση, ο ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο του κοινωνικού του ρόλου, θα συμβάλλει στην απασχόληση τουλάχιστον 200 ανθρώπων που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)


























![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442