Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ οι εργαζόμενοι
Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον όμιλο, σε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕ∆ Άρη Ξενόφο, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του σωματείου.
Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον όμιλο, σε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕ∆ Άρη Ξενόφο, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του σωματείου.
Ο κ. Ξενόφος επιβεβαίωσε την πρόθεση του ΤΑΙΠΕ∆ να προχωρήσει στην διαδικασία πώλησης των μετοχών, όπως προβλέπουν οι σχετικές συμφωνίες με τους δανειστές, ενώ από την πλευρά του σωματείου τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι τα ΕΛΠΕ είναι κολοσσός για τα ελληνικά δεδομένα, δραστηριοποιούνται και εκτός των συνόρων (Κύπρος, πΓ∆Μ, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο), επιτυγχάνουν τα τελευταία χρόνια αλλεπάλληλα ρεκόρ κερδοφορίας συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της χώρας και παράλληλα έχουν αναλάβει σε συνεργασία με μεγάλες ενεργειακές επιχειρήσεις, να διερευνήσουν το ενδεχόμενο ύπαρξης υδρογονανθράκων (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) στη χώρα μας.
Ανέφεραν ακόμη ότι μέσω των ΕΛΠΕ, το κράτος ασκεί την ενεργειακή πολιτική της χώρας, ότι η εταιρία φροντίζει για την απρόσκοπτη τροφοδοσία και κάλυψη ενεργειακών αναγκών της χώρας (σώματα ασφαλείας, νοσοκομεία, σχολεία κλπ), εξασφαλίζει την τροφοδοσία με καύσιμα απόμακρων περιοχών της πατρίδας μας (νησιά – ορεινοί όγκοι) και ασκεί κοινωνική πολιτική «σε επίπεδο που καμία αμιγώς ιδιωτική επιχείρηση δεν πρόκειται να πράξει» (σχολεία, υποτροφίες, σώματα ασφαλείας και στήριξη ευπαθών και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων).
«Ως εργαζόμενοι, αλλά πρωτίστως ως πολίτες αυτής της χώρας, κάναμε σαφές ότι θεσμοί τύπου ΤΑΙΠΕ∆, δεν νομιμοποιούνται να ξεπουλούν την περιουσία του ελληνικού λαού. Ως εργαζόμενοι και ως πολίτες, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αποτρέψουμε το περαιτέρω ξεπούλημα της πατρίδας μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το σωματείο.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442