Μεγάλου: Εντός του 2018 μηδενίζουμε τον ELA
Σε αύξηση των χορηγήσεων, με επίκεντρο νέα δάνεια κυρίως προς επιχειρήσεις, θα προχωρήσει το 2018 η Τράπεζα Πειραιώς. Η Τράπεζα έχει βελτιώσει τη ρευστότητά της και όπως δηλώνει στο πρακτορείο Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της, Χρήστος Μεγάλου, η Πειραιώς κατέγραψε σημαντική μείωση της χρηματοδότησής της από το ευρωσύστημα και έχει τη δυνατότητα να μηδενίσει την εξάρτηση από τον ELA εντός του 2018.
Σε αύξηση των χορηγήσεων, με επίκεντρο νέα δάνεια κυρίως προς επιχειρήσεις, θα προχωρήσει το 2018 η Τράπεζα Πειραιώς. Η Τράπεζα έχει βελτιώσει τη ρευστότητά της και όπως δηλώνει στο πρακτορείο Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της, Χρήστος Μεγάλου, η Πειραιώς κατέγραψε σημαντική μείωση της χρηματοδότησής της από το ευρωσύστημα και έχει τη δυνατότητα να μηδενίσει την εξάρτηση από τον ELA εντός του 2018.
Καλύτερα από τους στόχους κινείται επίσης η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και στο τέλος του 2017, το απόθεμα των NPLs υποχώρησε κάτω από τα 20 δισ. ευρώ έναντι του στόχου των 20,1 δισ. ευρώ.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μεγάλου, η ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, η σταδιακή άρση των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) και η περαιτέρω ενίσχυση της πρόσβασης στις αγορές, θα είναι οι βασικοί παράγοντες για τη βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος το 2018.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ως στόχο την αύξηση των χορηγήσεων κατά 1% το 2018, δίνοντας έμφαση σε νέα δάνεια προς επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρομεσαίες.
Πρόκειται για την πρώτη αύξηση των χορηγήσεων από την έναρξη της κρίσης για την Τράπεζα, η οποία πέτυχε την σύγκλιση του δείκτη δανείων προς καταθέσεις στο επίπεδο του 100%.
ΑΠΕ,in.gr
- ΥΠΕΞ: Επικαιροποίηση τηλεφωνικών γραμμών εκτάκτου ανάγκης για Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
- Αλί Λαριτζανί: Ο έμπιστος του Χαμενεΐ που θα κινήσει τα νήματα μετά τον θάνατό του
- LIVE: Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός
- Κάγια Κάλας για τον θάνατο Χαμενεΐ: «Καθοριστική στιγμή στην ιστορία του Ιράν»
- Χτυπήθηκε και δεύτερο πλοίο στα Στενά του Ορμούζ
- Αποκλεισμένοι στο Ντουμπάι οι ξένοι της Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φεύγουν για Αθήνα οι παίκτες της Χάποελ
- Στα 20 μου ήξερα τα πάντα για τον θάνατο: Οι απώλειες που σημάδεψαν τη ζωή του «πάντα χαμογελαστού» Μάρτιν Σορτ
- Ολυμπιακός – Εθνικός 5-0: Ασταμάτητες οι Ερυθρόλευκες, συνεχίζουν με 11/11
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)








































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [01.03 – 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/3b7969fc-3eb2-43f5-9eb4-aa06074d82f8-315x220.jpeg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442