Υγειονομική παρέμβαση σε καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα
Υγειονομική παρέμβαση θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου του δήμου της Πάτρας, με στόχο τον εμβολιασμό παιδιών και την υποβολή σε βασικές διαγνωστικές εξετάσεις, ανδρών και γυναικών.
Υγειονομική παρέμβαση θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου του δήμου της Πάτρας, με στόχο τον εμβολιασμό παιδιών και την υποβολή σε βασικές διαγνωστικές εξετάσεις, ανδρών και γυναικών.
Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή υγειονομικό κλιμάκιο του προγράματος «Υγεία για Όλους» θα επισκεφθεί τον καταυλισμό και θα προσφέρει δωρεάν εμβολιασμούς σε παιδιά ενώ θα πραγματοποιηθούν και γυναικολογικές εξετάσεις, τεστ Παπ και διακολπικός υπέρηχος και όσοι Ρομά επιθυμούν, θα υποβληθούν σε ενδοκρινολογικό και καρδιολογικό έλεγχο (με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου-καρδιογράφου).
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την 6η ΥΠΕ, το Δήμο της Πάτρας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, ενώ το πρόγραμμα υποστηρίζεται από κινητή γυναικολογική μονάδα, κινητή μονάδα για τον καρδιολογικό έλεγχο, τροχόσπιτο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και σκηνή του στρατοπέδου ΚΕΧΤ.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του προγράμματος «Υγεία για Όλους», Ελένη Σωτηροπούλου, «η ανάγκη για πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στους κατοίκους του Ριγανόκαμπου και για αγωγή υγείας είναι μεγάλη, καθώς οι άνθρωποι εκεί δεν γνωρίζουν ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνουν στους ίδιους ή στα παιδιά τους για να προλάβουν κάποιες ασθένειες, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφεύγουν να απευθυνθούν σε υπηρεσίες υγείας όταν αρρωσταίνουν καθώς δεν έχουν βασικά νομικά έγγραφα, όπως δελτία ταυτότητας και βιβλιάρια υγείας».
health.in.gr
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442