Άλλο όνομα για την Κεντροαριστερά ζητά ο Θεοχαρόπουλος
Τα ονόματα «Δημοκρατικό Κόμμα» και «Προοδευτική Παράταξη» θα καταθέσει ως πρόταση για την ονομασία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου, ο νέος φορέας καλείται να προχωρήσει σε ιδρυτικό συνέδριο αλλά και να βρει το νέο του όνομα, κάτι που δεν φαίνεται αρκετά εύκολο να συμφωνηθεί.
Την ώρα που η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης συμφώνησαν στην ονομασία του «Κίνημα Αλλαγής», ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε ατυχή στιγμή για την ευόδωση του εγχειρήματος, τη συγκεκριμένη απόφαση και είπε ότι θα θέσει ως πρόταση στον προσυνεδριακό διάλογο για όνομα του νέου φορέα είτε το «Δημοκρατικό Κόμμα» είτε την «Προοδευτική Παράταξη».
Όπως υποστήριξε, είναι ονομασίες που μπορούν να καλύψουν όλο το φάσμα των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και να έχουν ευρύτερη απήχηση.
in.gr
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Πληροφορίες για τραυματίες και ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442