Ποιο είναι το καλύτερο ψωμί σύμφωνα με το Χάρβαρντ
Αν τρώτε καθημερινά παραπάνω από μια φέτα ψωμιού και την συνδυάζεται με γλυκά ή αλμυρά toppings, τότε, ναι, το ψωμί μπορεί να γίνει μια τροφή που σταδιακά σας προσθέτει βάρος.
Η ποσότητα και ο τρόπος που καταναλώνεται είναι παράγοντες καθοριστικής σημασίας για το πόσο -θερμιδικά- θα επιβαρύνει τον οργανισμό μας. Με άλλα λόγια, αν τρώτε καθημερινά παραπάνω από μια φέτα ψωμιού και την συνδυάζεται με γλυκά ή αλμυρά toppings, τότε, ναι, το ψωμί μπορεί να γίνει μια τροφή που σταδιακά σας προσθέτει βάρος.
Οι διατροφολόγοι , όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», επιμένουν ότι η χρυσή τομή στη διατροφή είναι το μέτρο. Καμία τροφή δεν θα πρέπει να αποκλείουμε από το διαιτολόγιό μας -εκτός αν έχουμε τη σύμφωνη γνώμη κάποιου ειδικού.
Το πιο σημαντικό είναι να την καταναλώνουμε με μέτρο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και λιπαρών. Το ψωμί μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη σωστή λειτουργία του εντέρου και σε καρδιαγγειακές δυσλειτουργίες και να μειώσει την κακή χοληστερίνη.
Το ψωμί είναι πηγή φυτικών ινών, βιταμινών συμπλέγματος Β, πρωτεϊνών, σιδήρου και φυλλικού οξέος και μπορεί να προκαλέσει γρηγορότερα το αίσθημα κορεσμού.
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (συγκεκριμένα βάσει δημοσίευσης στο Harvard Health Blog), το πιο υγιεινό και ωφέλιμο για τον οργανισμό ψωμί -χωρίς βέβαια να υποβαθμίζεται και η θρεπτική αξία των υπόλοιπων ειδών ψωμιού- είναι το ψωμί από σπόρους που έχουν βλαστήσει. Ψωμί από ολόκληρα δημητριακά και όσπρια όπως το κριθάρι, η σίκαλη, το κεχρί.
Οι βλαστημένοι σπόροι στο ψωμί μπορούν να προσφέρουν ακόμα περισσότερες θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό. H βλάστηση των σπόρων μπορεί να αυξήσει την ποσότητα των αμινοξέων, τις βιταμίνες Ε και C και το φυλλικό οξύ που περιέχει το ψωμί.
in.gr
- Δίκη Predator: Στις 11 Δεκεμβρίου ορίστηκε η έφεση των Ντίλιαν, Χάμου, Μπίτζιου, Λαβράνου
- Το Artemis II πλησιάζει την πιο κρίσιμη ώρα – Μετεωρική επιστροφή με 40.000 χλμ/ώρα
- NN Hellas: Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος των πελατών και των ανθρώπων της, αλλά και ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας
- Πασχαλινή έξοδος: Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό, Κηφισό, Λεωφόρο Αθηνών και Πειραιά
- Προπονητής στην Τσεχία φωτογράφιζε παίκτριες, καταδικάστηκε, όμως συνέχισε να δουλεύει!
- Μόρνος: Τριπλασιάστηκαν τα αποθέματα νερού – Βυθίστηκε ξανά το χωριό Κάλλιο




