Προσφυγή ANT1 και Alpha στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ANT1 και Alpha - μετά τον Σκάι και το Star- κατά των υπουργικών αποφάσεων για τις 7 νέες δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας και την τιμή εκκίνησης που καθορίστηκε για την κάθε μια άδεια, στα επίπεδα των 35 εκατ. ευρώ.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν (και) οι τηλεοπτικοί σταθμοί ANT1 και Alpha, κατά των υπουργικών αποφάσεων για τις 7 νέες δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας και την τιμή εκκίνησης που καθορίστηκε για την κάθε μια άδεια, στα επίπεδα των 35 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα είχαν προσφύγει στο ΣτΕ οι τηλεοπτικοί σταθμοί Σκάι και Star, όπως και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), κατά του αριθμού των αδειών και την τιμή εκκίνησης.
Τόσο η ΕΙΤΗΣΕΕ, όσο και οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής:
1) η υπ΄ αρθμ. 1830/7.7.2017 για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος και
2) η υπ΄ αριθμ. 2178/28.7.2017 για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης για κάθε μια από τις 7 δημοπρατούμενες άδειες.
Επικαλούνται, ότι για την όλη διαδικασία αδειοδότησης έπρεπε να εκδοθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και όχι υπουργικές αποφάσεις, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση, ενώ προσθέτουν ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικής αγοράς, γιατί περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και η εσωτερική αγορά.
Παράλληλα, αναφέρουν ότι παραβιάζονται οι σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Τέλος αναφέρουν, ότι είναι υπερβολικά μεγάλη η τιμή εκκίνησης και δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Απασφάλισε ο Λάκης Γαβαλάς με αφορμή τον πανικό γύρω από την παρουσία του Μπραντ Πιτ στην Ελλάδα
- Τέμπη: Ξεσηκωμός στις 28 Φεβρουαρίου – Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
- Greece’s Energy Minister Promotes Country As Regional Energy Hub Ahead of Washington Energy Summit
- Μεγάλη Βρετανία: Το Λονδίνο ανακοίνωσε μεγάλη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας
- Ιταλία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από έκρηξη σε κτίριο στη Βερόνα
- Το τέλος του «μέσου εργαζόμενου»; Όταν το να είσαι αρκετά καλός στη δουλειά σου, δεν αρκεί
- «Περνούν χυδαία πράγματα από το μυαλό μου τώρα» – Η ερωτική εξομολόγηση του Ίθαν Χοκ
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442