Το ερώτημα που εξόργισε τη νεαρή υποψήφια πρωθυπουργό της Ν.Ζηλανδίας
Οργή προκάλεσε στην νέα αρχηγό της αντιπολίτευσης της Νέας Ζηλανδίας η ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα άφηνε τη θέση της σε περίπτωση που γινόταν πρωθυπουργός για να κάνει παιδί. «Είναι απαράδεκτο το 2017 εργαζόμενες γυναίκες να καλούνται να απαντήσουν σε τέτοια θέματα» δήλωσε εμφανώς θυμωμένη.
Οργή προκάλεσε στην νέα αρχηγό της αντιπολίτευσης της Νέας Ζηλανδίας η ερώτηση δημοσιογράφου σε τηλεοπτική συνέντευξη για το αν θα ήθελε να κάνει παιδί.
Η 37χρονη Τζακίντα Αρντερν, που είναι η νεότερη αρχηγός κόμματος, χαρακτηρίζει απαράδεκτο όταν οι εργαζόμενες γυναίκες ερωτώνται για τα σχέδια τους περί μητρότητας.
Τα ερωτήματα αυτά έχουν προκαλέσει μια έντονη συζήτηση γύρω από τον σεξισμό στη Νέα Ζηλανδία, η οποία οδηγείται στις κάλπες τον Σεπτέμβριο.
Η 37χρονη πολιτικός βρέθηκε προσκεκλημένη σε τηλεοπτική εκπομπή και ο δημοσιογράφος την ρώτησε εάν αισθάνθηκε ποτέ πως θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην καριέρα και στην οικογένεια.
«Δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα γιατί είμαι πολύ ανοιχτή στο να συζητάω αυτού του τύπου τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες. Για μένα η θέση μου δεν διαφέρει από τη γυναίκα που έχει τρεις δουλειές ή που στη δουλειά της έχει πολλές ευθύνες».
Σε δεύτερη, όμως, συνέντευξη που έδωσε η Αρντερν ερωτήθηκε ξανά για το θέμα και συγκεκριμένα για το δικαίωμα των Νεοζηλανδών πολιτών να γνωρίζουν ότι εάν την επιλέξουν για επόμενη πρωθυπουργό της χώρας, εκείνη μπορεί να αφήσει τη θέση της λόγω μητρότητας.
«Εάν είστε εργοδότης μιας επιχείρησης πρέπει να γνωρίζετε αυτό το πράγμα, όταν προσλαμβάνετε γυναίκες… αλλά σας ρωτάω είναι σωστό για μια πρωθυπουργό να αφήνει το γραφείο της λόγω μητρότητας;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.
Η 37χρονη πολιτικός εμφανώς θυμωμένη με την ερώτηση δήλωσε ότι οι γυναίκες της Νέας Ζηλανδία έχουν δικαίωμα να διατηρήσουν για τις ίδιες και μόνο τα σχέδια τους περί μητρότητας, τονίζοντας ότι είναι παράνομο οι εργοδότες να κάνουν τέτοιου είδους ερωτήσεις και διακρίσεις.
«Είναι εντελώς απαράδεκτο το 2017 οι γυναίκες να πρέπει να απαντήσουν σε τέτοια ερωτήματα στο χώρο εργασίας. Είναι απόφαση της κάθε γυναίκας το πότε θα επιλέξει να κάνει παιδί» δήλωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442