Ελεύθεροι ο καπετάνιος και ο ναυτικός της υδροφόρας «Αίγινα»
Τη συνέχεια της προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να συγκεντρωθούν επιπλέον στοιχεία για το χθεσινό ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, ζήτησε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης στα δικαστήρια Πειραιά, όπου κατέθεσαν ο πλοίαρχος του πλοίου και ένας μέλος του πληρώματος. Και οι δύο αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς να ασκηθούν εναντίον τους ποινικές διώξεις.
Τη συνέχεια της προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να συγκεντρωθούν επιπλέον στοιχεία για το χθεσινό ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, όπου η υδροφόρα-πλοίο «Αίγινα» συγκρούστηκε με το αλιευτικό «Παναγιώτης», με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια ψαράδες, 62 και 74 ετών, ζήτησε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης στα δικαστήρια Πειραιά, όπου κατέθεσαν ο πλοίαρχος του πλοίου και ένας μέλος του πληρώματος.
Και οι δύο αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς να ασκηθούν εναντίον τους ποινικές διώξεις.
Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο άτυχων ψαράδων μιλώντας για το ναυτικό δυστύχημα ζήτησε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης να είναι πιο προσεχτικά, ενώ ανέφερε ότι οι δύο ψαράδες ήταν πολύ έμπειροι με τη θάλασσα και γνώριζαν κολύμπι. Επίσης, έθεσε τα εξής ερωτήματα: Γιατί το πλοίο-υδροφόρα δεν χρησιμοποίησε ηχητικά σήματα, του λεγόμενους συριγμούς, αλλά και γιατί το σκάφος του λιμενικού σώματος δεν παρέλαβε άμεσα τους δύο ψαράδες προκειμένου να τους μεταφέρει γρήγορα στο λιμάνι του νησιού προκειμένου να τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πλοιάρχου αλλά και του μέλους του πληρώματος του πλοίου «Αίγινα», από την πλευρά τους, τόνισαν ότι το πλοίο χρησιμοποίησε όλα τα μέσα προκειμένου να ειδοποιηθούν για να απομακρυνθούν οι δύο άτυχοι ψαράδες, ενώ εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων.
Ο πλοίαρχος της υδροφόρας κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια Πειραιά, δήλωσε συντετριμμένος για το δυστύχημα, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη στις οικογένειες των δύο θυμάτων και δήλωσε αθώος.
Σημειώνεται ότι από το λιμεναρχείο της Αίγινας έχει διορισθεί πραγματογνώμονας, ενώ το πλοίο «Αίγινα» επιθεωρήθηκε από εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος. Παράλληλα, δύτες πραγματοποίησαν και επιθεώρηση στο σημείο όπου βυθίστηκε το αλιευτικό «Παναγιώτης» και σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση, έχει διαλυθεί η πλώρη του από την πρόσκρουση.
Πάντως, όπως ανέφεραν στελέχη του λιμενικού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το σημείο όπου διήλθε το πλοίο-υδροφόρο είναι πέρασμα διέλευσης πλοίων, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απαγόρευση για ψάρεμα. Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση από το λιμενικό σώμα μετά το δυστύχημα, ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου, με αποτέλεσμα να πέσουν στη θάλασσα οι δύο ψαράδες και στη συνέχεια να ανασυρθούν νεκροί.
Οι σοροί των δύο ψαράδων μεταφέρθηκαν σήμερα στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά, όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό, ενώ δεν έφεραν κάποια χτυπήματα.
Η κηδεία των δύο αδελφών θα γίνει αύριο από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στην Αίγινα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ζέλσον: «Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, ήμασταν άτυχοι στα προηγούμενα ματς»
- Ουκρανία: Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι για το ειρηνευτικό σχέδιο
- Ο μάγος Μουζακίτης «έλιωσε» και τα… χιόνια
- Ζωγράφου: «Κατέβηκα για να ηρεμήσει και άρχισε να με χτυπά» – Ο οδηγός του λεωφορείου περιγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)




















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)












![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442