Οριοθέτηση της ΑΟΖ ζητά ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ
Την έναρξη προετοιμασίας των συζητήσεων με τις γειτονικές χώρες για τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και την άρση της απαγόρευσης ερευνών πέραν των έξι μιλίων ζήτησε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός μιλώντας στο Συνέδριο για τις έρευνες υδρογονανθράκων που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Την έναρξη προετοιμασίας των συζητήσεων με τις γειτονικές χώρες για τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και την άρση της απαγόρευσης ερευνών πέραν των έξι μιλίων ζήτησε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός μιλώντας στο Συνέδριο για τις έρευνες υδρογονανθράκων που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Ο κ. Τσοτσορός τόνισε ότι, έστω και καθυστερημένα, καθώς επί μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε προγραμματισμός και στρατηγικός σχεδιασμός, οι προοπτικές είναι ελπιδοφόρες και ζήτησε άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση των τριών χερσαίων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας και της θαλάσσιας περιοχής νοτιοδυτικά της Κρήτης που διεκδικεί ο όμιλος από κοινού με την ExxonMobil και την Total, σημειώνοντας ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια κινούνται συστηματικά στην κατεύθυνση της ανάπτυξης διεθνών συνεργασιών.
Ο πρόεδρος του ομίλου εξέφρασε πάντως και την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι εξελίξεις στον τομέα των ερευνών δρομολογούνται με καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να συμπέσουν χρονικά με την εφαρμογή της πολιτικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που οδηγεί σε μείωση της χρήσης ορυκτών ενεργειακών πόρων.
Ο κίνδυνος όπως είπε είναι να γίνουμε θεατές της κατάρρευσης των προσδοκιών αφού βεβαιωθούν τα κοιτάσματα, καθώς το τεχνοοικονομικό περιβάλλον θα καθιστά την εκμετάλλευσή τους απαγορευτική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι φιλοδοξίες του Ερντογάν, μεγαλύτερες από τις δυνατότητες της Τουρκίας – Τι εξηγεί Τουρκάλα ειδικός
- ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για χρηματοδότηση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια
- Το τελευταίο αντίο στη Σύλβα Ακρίτα
- Κορόνα: «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο για την αναδόμηση – Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει»
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς
- Οι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2025, μέσα από τα δικά τους λόγια
- Τουρκία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε μάχη με μέλη του ΙΚ στην επαρχία Γιάλοβα – Σκοτώθηκαν και έξι τζιχαντιστές
- Με Τζόουνς στην αποστολή η Παρτιζάν για Βαλένθια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442