Πολιτικός καβγάς για το «αόρατο χέρι» στο πόρισμα της Εξεταστικής
Πολιτικό θέμα δημιούργησαν δηλώσεις του αντιπροέδρου της Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, και βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος σε συνέντευξή του έκανε λόγο για «αόρατο χέρι», το οποίο πρόσθετε και αφαιρούσε αποσπάσματα στο πόρισμα της Επιτροπής.
Πολιτικό θέμα δημιούργησαν δηλώσεις του αντιπροέδρου της Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, και βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος σε συνέντευξή του έκανε λόγο για «αόρατο χέρι», το οποίο πρόσθετε και αφαιρούσε αποσπάσματα στο πόρισμα της Επιτροπής.
«Αν ήταν ορατό θα μπορούσαμε να το καταγγείλουμε αλλά είναι αόρατο διότι από κείμενο σε κείμενο υπήρχαν κάποιες αλλαγές. Δύο ήταν οι βασικές αλλαγές, του κ. Στουρνάρα και του Πρώτου Θέματος» είπε ο κ. Δ.Καμμένος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.
Η ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, με αφορμή όσα αναφέρει ο βουλευτής.
«Η ύπουλη και μεθοδευμένη παρέμβαση στο πόρισμα για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, που η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε με σημερινή της ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται από τον αντιπρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Δημήτρης Καμμένος καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση ενός «αόρατου χεριού» στο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής που «αφαίρεσε και πρόσθεσε» παραγράφους», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει: «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ήδη υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις».
Απαντήσεις ζήτησε και το ΠΑΣΟΚ, διά του εκπροσώπου του Παύλου Χρηστίδη: «Οι σημερινές καταγγελίες του συνεταίρου κ. Δημ. Καμμένου, για παρεμβάσεις και «αόρατα χέρια» από κέντρα εκτός της εξεταστικής επιτροπής είναι κόλαφος για την Δημοκρατία και τους θεσμούς. Τι έχει να απαντήσει το Μαξίμου και ο κ Τσίπρας;»
Απάντηση ήρθε αργά το βράδυ από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Το σύνολο του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, η οποία τώρα έχει τον λόγο. Ούτε αόρατο χέρι υπάρχει, ούτε τίποτα μπορεί να μείνει κρυφό από τη δικαιοσύνη. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο!» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι
- Τα μπλόκα χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στα δύο
- Gen Z: Η γενιά που ζητά οικονομική βοήθεια από τη μαμά και τον μπαμπά – Η κατάσταση στην Ελλάδα
- Διακοπές στη κόλαση: Γιατί επισκεπτόμαστε αξιοθέατα που έγιναν ακρότητες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442