Άγκυρα προς Αθήνα: Άμεση έκδοση και των 8 αξιωματικών
Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε την άμεση έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που είχαν περάσει στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.
Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε την άμεση έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που είχαν περάσει στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.
Μιλώντας στο τουρκικό TRT, ο Τσαβούσογλου είπε ότι και οι οκτώ είναι πραξικοπηματίες.
«Επιθυμούμε την άμεση έκδοση αυτών των ανθρώπων στην Τουρκία» δήλωσε.
Σημειώνεται ότι εχθές, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την έκδοση τριών Τούρκων αξιωματικών (από τους οκτώ συνολικά).
Το συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτό το τουρκικό αίτημα για σύλληψη των τριών αξιωματικών παρά το γεγονός ότι μόλις τη Δευτέρα εκδόθηκε διαφορετική κρίση για τρεις άλλους συναδέλφους τους, που επίσης ζητούνται από τις τουρκικές αρχές.
Oι τρεις αξιωματικοί κατηγορούνται για τρία από τα τέσσερα αδικήματα για τα οποία ζητήθηκε η έκδοσή τους. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου άσκησαν έφεση και παραμένουν κρατούμενοι.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας