Οι έκτακτες πτήσεις για τους εγκλωβισμένους μαθητές στην Κρήτη
Με έκτακτες πτήσεις της Aegean, της Αstra και της Sky Express, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές τους, επιστρέφουν στην Αθήνα οι χιλιάδες μαθητές-εκδρομείς που εγκλωβίστηκαν στην Κρήτη, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ. Οι γονείς των μαθητών μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στις Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου (τηλ. 2813 406910 - 12) και Χανίων (τηλ. 28210 89240 και 28210 52777), που έχουν αναλάβει τον συντονισμό της αναχώρησης.
Με έκτακτες πτήσεις, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές τους, επιστρέφουν στην Αθήνα οι χιλιάδες μαθητές-εκδρομείς που εγκλωβίστηκαν στην Κρήτη, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.
Υπολογίζεται ότι στο νησί βρίσκονται περισσότεροι από 2.500 μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια και τα σχολεία τους.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η μεταφορά τους γίνεται με διαδοχικές πτήσεις των τριών ελληνικών αεροπορικών Aegean, Αstra και Sky Express από το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης» και το αεροδρόμιο Χανίων «Ι.Δασκαλογιάννης».
Η Aegean δρομολογεί αεροσκάφη Α321 και θα μετακινήσει περί τα 1.000 άτομα.
Οι δύο πρώτες πτήσεις της εταιρείας ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι με δύο αεροσκάφη συνολικής επιβατικής χωρητικότητας 400 ατόμων από το αεροδρόμιο των Χανίων για Αθήνα, και θα συνεχιστούν.
Η ASTRA θα μετακινήσει περί τα 450 άτομα με αεροσκάφη της τύπου Α 112, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι να μετακινηθούν οι μαθητές.
Επίσης, η Sky Express θα δρομολογήσει αεροσκάφη ATR 400 και θα μετακινήσει περί τα 150 άτομα.
Οι γονείς των μαθητών μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στις Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου (τηλ. 2813 406910 – 12) και Χανίων (τηλ. 28210 89240 και 28210 52777), που έχουν αναλάβει τον συντονισμό της αναχώρησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442