Σε νέους μπελάδες έχει μπει ο Τόμας Μπαχ, ο οποίος μετά την κρίση με το ντόπινγκ στη Ρωσία και τη συμμετοχή ή όχι των αθλητών της χώρας στο Ρίο, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα κρίση που έχει να κάνει με την παράνομη πώληση εισιτηρίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπόθεση που ερευνά η αστυνομία της Βραζιλίας.

Η τελευταία έχει καλέσει τον πρόεδρο της ΔΟΕ να καταθέσει ως μάρτυρας, όμως ο Γερμανός παράγοντας, που ήδη αρνήθηκε σχετική πρόσκληση να παραβρεθεί στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, δεν σκοπεύει να επιστρέψει άμεσα στη Βραζιλία.

«Θέλουμε να ακούσουμε τον Τόμας Μπαχ ως μάρτυρα σχετικά με κάποια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουμε στην κατοχή μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε κάποιες αμφιβολίες», δήλωσε ο Ρονάλντο Ολιβέιρα, επικεφαλής της αστυνομίας στο Ρίο.

Ο διάδοχος του Ζακ Ρογκ στην προεδρία της ΔΟΕ από το Σεπτέμβριο του 2013, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο που ξέσπασε στις 17 Αυγούστου με τη σύλληψη ενός από τα πιο εξέχοντα μέλη της ΔΟΕ, του 71χρονου Ιρλανδού Πάτρικ Χίκεϊ για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι μετείχε σε ένα παράνομο δίκτυο πωλήσεων εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ο Τόμας Μπαχ πάντως δεν δείχνει να αλλάζει τις προγραμματισμένες δραστηριότητές του, αφού όπως γνωστοποίησε εκπρόσωπός του το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στην Κροατία, προσκεκλημένος στις εκδηλώσεις της εθνικής ολυμπιακής επιτροπής της χώρας για τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ