Ο Κιπτσόγκ χρυσός στον Μαραθώνιο, έκανε το «νταμπλ» η Κένυα
Για πρώτη φορά στην ιστορία του Μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων, αναδείχθηκαν Ολυμπιονίκες από την ίδια χώρα σε άνδρες και γυναίκες. Μετά την Τζεμίμα Τζέλαγκατ Σουμγκόνγκ, που νίκησε τον Μαραθώνιο γυναικών, ήρθε ο Ελιούντ Κιπτσόγκ να νικήσει τον Μαραθώνιο ανδρών. Ο Κενυάτης δρομέας τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2:08:44, αφήνοντας δεύτερο τον Αιθίοπα Φεϊζά Λιλέσα με 2:09:54 και τρίτο τον Αμερικανό Γκάλεν Ραπ με 2:10:05.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του Μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων, αναδείχθηκαν Ολυμπιονίκες από την ίδια χώρα σε άνδρες και γυναίκες.
Μετά την Τζεμίμα Τζέλαγκατ Σουμγκόνγκ, που νίκησε τον Μαραθώνιο γυναικών, ήρθε ο Ελιούντ Κιπτσόγκ να νικήσει τον Μαραθώνιο ανδρών.
Ο Κενυάτης δρομέας τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2:08:44, αφήνοντας δεύτερο τον Αιθίοπα Φεϊζά Λιλέσα με 2:09:54 και τρίτο τον Αμερικανό Γκάλεν Ραπ με 2:10:05.
Είναι η δεύτερη φορά που ένας Κενυάτης νικά στον Μαραθώνιο, μετά τον Σάμουελ Βανζίρου το 2008 στο Πεκίνο.
Τέταρτος τερμάτισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γκιρμάρι Γκεμπρεσλασιέ, που είναι Αιθιόπας αλλά πλέον τρέχει για την Ερυθραία.
Ανάμεσα στους δρομείς που ολοκλήρωσαν την επίπονη προσπάθειά τους στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων και οι δύο Έλληνες. Ο Χριστόφορος Μερούσης τερμάτισε στην 116η θέση με χρόνο 2:29:39 και ο Μιχάλης Καλομοίρης στην 132η θέση με χρόνο 2:37:03.
Υπήρξε προσπάθεια δρομέων για να τερματίσουν, που ήταν πραγματικά συγκινητική, όπως του Ιρανού Μοραντί, που είχε καταρρεύσει στα τελευταία μέτρα και τερμάτισε γονατιστός στην 129η θέση, αλλά και του Αργεντινού Μπρούνο που έτρεξε τα τελευταία 2 χιλιόμετρα πατώντας στο ένα πόδι λόγω κράμπας και τερμάτισε με υπερπροσπάθεια στην 137η θέση. Συνολικά τερμάτισαν 140 Μαραθωνοδρόμοι από τους 155 που μπήκαν στην γραμμή εκκίνησης.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Ξεκινούν τα play offs 1-4 με δύο ματσάρες σε Φάληρο και Τούμπα, καθώς ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό – Εκκίνηση και στα play offs 5-8
Ο Λεβαντόφσκι «χτύπησε» στο 87′, η Μπαρτσελόνα πήρε μεγάλη νίκη με ανατροπή με 2-1 στη Μαδρίτη επί της Ατλέτικο και πλέον πήγε στο +7 από τη Ρεάλ,η οποία νωρίτερα ηττήθηκε με 2-1 στη Μαγιόρκα.
«Βόμβα» στο Κύπελλο Αγγλίας. Η πρωτοπόρος της Premier League, αποκλείστηκε στη φάση των «8» μετά την ήττα της με 2-1 στο «Σεντ Μέρις» από τη Σαουθάμπτον που αγωνίζεται στην Championship!
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας