
Αύξηση χρηματοδότησης ζήτησε ο Σταθάκης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης
Επίσκεψη στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στο Λονδίνο πραγματοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Σε συναντήσεις του με τον πρόεδρο και τους εκτελεστικούς διευθυντές της τράπεζας, ο κ. Σταθάκης ζήτησε περαιτέρω αύξηση των ετήσιων χρηματοδοτήσεων προς την ελληνική οικονομία, με έμφαση στις ανάγκες χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Επίσκεψη στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στο Λονδίνο πραγματοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
Σε συναντήσεις του με τον πρόεδρο και τους εκτελεστικούς διευθυντές της τράπεζας, ο κ. Σταθάκης ζήτησε περαιτέρω αύξηση των ετήσιων χρηματοδοτήσεων προς την ελληνική οικονομία, με έμφαση στις ανάγκες χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Αφού ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση της συμβασιοποίησης του προγράμματος διεθνών εμπορικών πιστώσεων προς τις ελληνικές τράπεζες, ο υπουργός παραβρέθηκε στην υπογραφή συμβάσεων με την Alpha Bank και την Eurobank. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τις πρόσφατες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της EBRD για τη συμμετοχή στην πλατφόρμα αναδιάρθρωσης δανείων μεγάλων επιχειρήσεων, της Eurobank και της Alpha Bank.
Ενημερώθηκε επίσης για την αναμενόμενη χρηματοδότηση του ΤΑΡ από την EBRD με 500 εκατ. ευρώ τους αμέσως επόμενους μήνες.
Εξετάστηκε ακόμα η διαδικασία συμμετοχής της τράπεζας στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε τελετή για την υπογραφή τροποποίησης του Ειδικού Ταμείου Τεχνικής Συνεργασίας με την EBRD («Amendment to Greek TC Agreement»).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καταγγελία για σκληρή βία ανηλίκων κατά 11χρονης – Τη χτύπησαν και την εξανάγκασαν να γονατίσει τραβώντας βίντεο
- Μπαρτζώκας: «Εκνευριστήκαμε από τα πολύ φτηνά λάθη και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο γήπεδο»
- Το «κλειδί» για τη νίκη και για το πρωτάθλημα
- ΕΕ: Διεύρυνση της αποστολής «Ασπίδες» στα Στενά του Ορμούζ θα εξετάσει το Συμβούλιο Υπουργών
- Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό τροχαίο με αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας – Σοκαριστική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα
- Νέες ιδέες σε μια εμπορική αγορά που… φλέγεται
- Αρχεία Έπσταϊν: Νέες αποκαλύψεις για Αλ Φαγιέντ και Μπιλ Γκέιτς
- Συγκλονιστικός Βεζένκοφ: «Μέχρι πότε θα χάνονται νέες ψυχές στο βωμό των ομάδων;»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mohammad-alizade-91PVsccQXbc-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442