Δεκαεξάχρονο που εκδήλωσε τάση αυτοκτονίας απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Την αυτοκτονία ενός 16χρονου απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο νεαρός εκδήλωσε μέσω Διαδικτύου, με ανάρτηση σχολίων σε μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του.
Την αυτοκτονία ενός 16χρονου απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο νεαρός εκδήλωσε μέσω Διαδικτύου, με ανάρτηση σχολίων σε μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του.
Βραδινές ώρες της Δευτέρας, ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων «Cyber Alert» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι άγνωστο άτομο είχε κάνει τις επίμαχες αυτές αναρτήσεις.
Άμεσα στελέχη της Υπηρεσίας έκαναν αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα, από την οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη που είχε αναρτήσει τα συγκεκριμένα σχόλια και εντοπίστηκε ο τόπος κατοικίας του (παγίως δεν ανακοινώνεται από την ΕΛ.ΑΣ.).
Ενημερώθηκε έγκαιρα το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και ο 16χρονος βρέθηκε από τους αστυνομικούς, που φρόντισαν να διασφαλίσουν τη σωματική ακεραιότητά του.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων.
Υπενθυμίζεται ότι, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες για παρόμοιες περιπτώσεις που θα υποπέσουν στην αντίληψή τους, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στο 11188, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr, καθώς και μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBER KID.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στράτος Τζώρτζογλου: «Με την Σοφία Μαριόλα χωρίσαμε, αλλά… δεν χωρίσαμε»
- NBA: Διέλυσαν τους Κλίπερς οι Μπουλς (138-110) – Διπλό στο Ντένβερ οι Λέικερς (107-115)
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Απολογείται σήμερα ο 44χρονος – «Δεν περίμενα να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο»
- Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου
- Πού θα χτυπήσει με σφοδρότητα η κακοκαιρία, οι κόκκινες περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες, μπαράζ 112, κλειστά σχολεία
- Η εμπειρία της κίνησης μέσω μιας γλυπτικής ως ενσώματης πράξης
- Διπλός ΕΝΦΙΑ για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης με μια αγκαλιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442