MotoGP – Αργεντινή 2016: Nίκη Marquez, δεύτερη θέση για Rossi
Μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα, ο Μ. Μarquez κατέκτησε μια εύκολη νίκη, την ίδια στιγμή που η σύγκρουση ανάμεσα στις δύο Ducati χάριζε στον V. Rossi τη δεύτερη θέση.
Σε έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε από τις πτώσεις αρκετών εκ των πρωταγωνιστών, ο M. Marquez πήρε μια εύκολη νίκη, επιστρέφοντας μετά από πολύ καιρό στην κορυφή του πρωταθλήματος.
Η εκκίνηση για τον Ισπανό δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, ωστόσο, μόλις στον δεύτερο γύρο κατάφερε να ανακτήσει την πρώτη θέση που του είχε χαρίσει η χθεσινή επίδοσή του στις κατατακτήριες δοκιμές.
Τον M. Marquez ακολούθησε ο V. Rossi, την ίδια στιγμή που ο J. Lorenzo έχανε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του εγκαταλείποντας μόλις στον 5ο γύρο.
Η μάχη ανάμεσα στους Marquez και Rossi συνεχίστηκε, με τον Ιταλό αναβάτη της Yamaha να περνά, έστω και προσωρινά, στην κορυφή λίγο πριν την πραγματοποιήση του αναγκαστικού -για λόγους ασφαλείας- pitstop.
Η επιστροφή στην πίστα, βρήκε τον M. Marquez να κινείται ταχύτερα από τον V. Rossi και να χτίζει πολύ σύντομα μια απόσταση ασφαλείας.
Μάλιστα, έξι γύρους πριν το τέλος του αγώνα ο «γιατρός» κλήθηκε να υπερασπιστεί τη θέση του από την ταχύτατη Suzuki του M. Vinales.
H έξοδος-εγκατάλειψη του τελευταίου, τρεις γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, έδωσε στον V. Rossi μια ανάσα, ωστόσο, στον δρόμο του «γιατρού» βρέθηκαν οι δύο Ducati.
Dovizioso και Iannone πέρασαν στη δεύτερη και την τρίτη θέση, ωστόσο, στον τελευταίο γύρο συγκρούστηκαν μεταξύ τους -με ευθύνη του δεύτερου- επαναφέροντας τον V. Rossi στο βάθρο.
Εκεί όπου ανέβηκε ανέλπιστα και ο D. Pedrosa, δηλώνοντας μετά το τέλος του GP Αργεντινής πως αυτός ήταν ο πιο τυχερός αγώνας της καριέρας του.
Η πρώτη θέση του M. Marquez τον τοποθετεί στην κορυφή του πρωταθλήματος και σε απόσταση 8 βαθμών από τον δεύτερο V. Rossi.
Τελική κατάταξη GP Aργεντινής 2016
| 1 | Marc Marquez | Honda | Honda | 34m13.628s |
| 2 | Valentino Rossi | Yamaha | Yamaha | 7.679s |
| 3 | Daniel Pedrosa | Honda | Honda | 28.100s |
| 4 | Eugene Laverty | Aspar Ducati | Ducati | 36.542s |
| 5 | Hector Barbera | Avintia Ducati | Ducati | 36.711s |
| 6 | Pol Espargaro | Tech3 Yamaha | Yamaha | 37.245s |
| 7 | Stefan Bradl | Aprilia | Aprilia | 41.353s |
| 8 | Bradley Smith | Tech3 Yamaha | Yamaha | 50.709s |
| 9 | Tito Rabat | Marc VDS Honda | Honda | 50.983s |
| 10 | Alvaro Bautista | Aprilia | Aprilia | 1m01.388s |
| 11 | Aleix Espargaro | Suzuki | Suzuki | 1m08.868s |
| 12 | Michele Pirro | Pramac Ducati | Ducati | 1m18.987s |
| 13 | Andrea Dovizioso | Ducati | Ducati | 1m33.419s |
auto.in.gr
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
- Τα must‑have προϊόντα για το απόλυτο no‑makeup makeup look
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442