Επίθεση καμικάζι με στόχο τον στρατό στο Αφγανιστάν, τρεις νεκροί
Τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε κατά λεωφορείου, το οποίο μετέφερε Αφγανούς στρατιώτες στο βόρειο Αφγανιστάν. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.
Τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε κατά λεωφορείου, το οποίο μετέφερε Αφγανούς στρατιώτες στο βόρειο Αφγανιστάν.
Η έκρηξη έγινε λίγο πριν τις 08:00 το πρωί, στην περιοχή Ντεχντάντι, σε μικρή απόσταση από την επαρχιακή πρωτεύουσα Μπαλκ της επαρχίας, Μαζάρ-ι-Σαρίφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας. Το υπουργείο, έκανε λόγο για 8 τραυματίες, ενώ ο Μονίρ Αχμάντ Φαρχάντ, εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη, δήλωσε ότι οι τραυματίες είναι 14, μεταξύ των οποίων και 3 γυναίκες.
Ο βομβιστής φορούσε γιλέκο αυτοκτονίας και το ενεργοποίησε κοντά στο λεωφορείο που μετέφερε προσωπικό του 209ου Σώματος Στρατού (Shaheen), ενώ όλοι οι τραυματίες, είναι στελέχη του στρατού, σύμφωνα με τον Φαρχάντ.
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, σε ανακοίνωσή τους, την οποία ανάρτησαν στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με αυτήν, ο βομβιστής ήταν κάτοικος της περιοχής Ουαρντάκ, που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Καμπούλ.
Τα λεωφορεία που μεταφέρουν στελέχη του στρατού και της κυβέρνησης, από και προς την εργασία τους, αποτελούν συνηθισμένο στόχο για τις ένοπλες ομάδες που δρουν στο Αφγανιστάν, όπως οι Ταλιμπάν, οι οποίοι επιδιώκουν την κατάρρευση της κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τη Δύση και θέλουν να επιβάλουν την εφαρμογή αυστηρού ισλαμικού νόμου, 15 χρόνια μετά την πτώση τους, από την εξουσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442