Συγκρούσεις υποστηρικτών του Pegida – αστυνομικών στην Κολωνία
Συγκρούσεις ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Κολωνία μεταξύ ακροδεξιών διαδηλωτών και αστυνομικών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση για να διαλύσουν την αντιμεταναστευτική συγκέντρωση, όταν υποστηρικτές του Pegida πέταξαν κροτίδες και μπουκάλια μπύρας κατά αστυνομικών. Αντιδιαδήλωση πραγματοποίησαν στην Κολωνία αριστερές οργανώσεις, ενώ εκατοντάδες γυναίκες πραματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της βίας εναντίον γυναικών έξω από τον καθεδρικό της πόλης.
Συγκρούσεις ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Κολωνία μεταξύ ακροδεξιών διαδηλωτών και αστυνομικών.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση για να διαλύσουν την αντιμεταναστευτική συγκέντρωση, όταν υποστηρικτές του Pegida πέταξαν κροτίδες και μπουκάλια μπύρας κατά αστυνομικών.
Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.
Οι αστυνομικοί είχαν καλέσει τους διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους φώναζαν συνθήματα εναντίον της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, να επιστρέψουν στην πλατεία, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, απ’ όπου είχαν ξεκινήσει την πορεία τους.
Όταν εκείνοι συνέχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια μπίρας και κροτίδες εναντίον των δυνάμεων της τάξης, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν νερό υπό πίεση για να τους διαλύσουν.
Την διαδήλωση είχε οργανώσει το ξενοφοβικό, αντιισλαμικό κίνημα Pegida με την συμμετοχή του ακροδεξιού κόμματος «Pro Koeln» και μελών εξτρεμιστικών οργανώσεων της περιοχής, μετά τις πληροφορίες ότι ανάμεσα στους δράστες των επιθέσεων κατά γυναικών ήταν και αρκετοί αιτούντες άσυλο.
Η «αντι-διαδήλωση» διοργανώθηκε από τις ομάδες «Η Κολωνία αντιστέκεται», υπό το γενικό σύνθημα «Όχι στο ρατσιστικό μίσος! Όχι στην σεξουαλική βία!».
Περίπου 1.700 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση περιφρούρησης των δύο συγκεντρώσεων.
Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες γυναίκες συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά του καθεδρικού ναού της Κολωνίας για να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις, στις οποίες σύμφωνα με τους μάρτυρες εμπλέκονται πολλοί νέοι «αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής».
Οι γυναίκες κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Το όχι σημαίνει όχι. Αυτοί είναι οι νόμοι μας. Μείνετε μακριά μας» και «Όχι στη βία εναντίον γυναικών, είτε στην Κολωνία, είτε στη γιορτή μπύρας, είτε στην κρεβατοκάμαρα».
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου πολλές είχαν σφυρίχτρες ή χτυπούσαν κατσαρόλες.
«Θέλουμε και πάλι να αισθανθούμε ασφάλεια (…) Είμαι εδώ για όλες τις μητέρες, τις κόρες, τις εγγονές, τις γιαγιάδες που θέλουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια» εξήγησε η Μαρτίνα Σούμεκερς, μία 57χρονη μουσικός που οργάνωσε την κινητοποίηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
- Προειδοποίηση για την κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει
- Πληθαίνουν οι ενδείξεις – Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να προστατεύει από την άνοια
- World Athletics: Τέλος στην αδικία των διαδρόμων
- Αλέξανδρος Κοψιάλης: «Είμαι 120 κιλά, άμα συνεχίσω θα φράξουν όλα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442