Ανακεφαλαιοποίηση και προσφυγικό στην Ώρα του Πρωθυπουργού
Το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τον κέντρων ταυτοποίησης προσφύγων θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα, Παρασκευή, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.
Το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τον κέντρων ταυτοποίησης προσφύγων θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα, Παρασκευή, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.
Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, για τα Κέντρα Ταυτοποίησης Προσφύγων.
Ο κ. Λεβέντης εκφράζει την εκτίμηση ότι νομικά ούτε μπορούν να ιδρυθούν ούτε πολύ περισσότερο να λειτουργήσουν τα hotspots, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο.
Η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει λάθη στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης αναφέρει ότι «οι ξένοι (στην πλειοψηφία τους κερδοσκοπικά funds) ελέγχουν πια τις τράπεζες με μόλις 5 δισ. ευρώ» και ρωτά, μεταξύ άλλων, τον Πρωθυπουργό αν έχει επίγνωση του «αφελληνισμού των τραπεζών».
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι πιθανό να συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων με αντικείμενο την αποτίμηση της ανακεφαλαιοποίησης.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.