
Ο Ομπάμα, η γαλοπούλα και η… παγίδα του «τουρκικού τζιχάντ»
Τιμώντας την παράδοση, ο αμερικανός πρόεδρος έσωσε μία γαλοπούλα από την σφαγή για το τραπέζι των Ευχαριστιών, σε μία εύθυμη «τελετή» μπροστά από τις κάμερες. Η διεθνής συγκυρία όμως απείλησε να μπλεχτεί στην εορταστική ατμόσφαιρα: Ο Ομπάμα ακροβάτησε έντεχνα ώστε να αποφύγει... παρεξήγηση με φόντο την τουρκική κατάρριψη και τους τζιχανιστές.
Τιμώντας την παράδοση, ο αμερικανός πρόεδρος έσωσε μία γαλοπούλα από την σφαγή για το τραπέζι των Ευχαριστιών, σε μία εύθυμη «τελετή» μπροστά από τις κάμερες. Η διεθνής συγκυρία όμως απείλησε να μπλεχτεί στην εορταστική ατμόσφαιρα: Ο Ομπάμα ακροβάτησε έντεχνα ώστε να αποφύγει… παρεξήγηση με φόντο την τουρκική κατάρριψη και τους τζιχανιστές.
Ο αμερικανός πρόεδρος διάλεξε την γαλοπούλα Έιμπ (Abe) ως επίσημη προεδρική γαλοπούλα έναντι του Honest, της δεύτερης υποψήφιας.
«Είσαι ελεύθερο πουλί» είπε στη γαλοπούλα.
Η τελετή έληξε χωρίς παρατράγουδα και τροφή για σχόλια -και αυτό δεν ήταν τυχαίο, επειδή ο Ομπάμα συνειδητά απέφυγε να πατήσει διπλωματική «νάρκη».
Κι αυτό επειδή δίπλα του βρισκόταν ο πρόεδρος της Ένωσης Εκτροφέων Γαλοπούλας, ο κύριος Τζιχάντ Ντάγκλας. Αντί να ευχαριστήσει, όπως κάθε χρόνο, τον πρόεδρο «τζιχάντ που εκτρέφει γαλοπούλες», που επιπλέον στα αγγλικά θα ήταν η ίδια λέξη με την «Τουρκία» (turkey), ο Ομπάμα περιορίστηκε σε μία αναφορά σε ανύποπτο χρόνο στον «κύριο Ντάγκλας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ έφυγε 8 εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερος
- Το story του Βεζένκοφ με το τραπεζάκι και τo τρόπαιο της Euroleague (pic)
- Μια νύχτα μόνο: Πόσο θα κρατήσει η ευτυχία;
- Ανέφελες μέρες, νύχτες με σύννεφα από λάβα – Ο αλλόκοτος καιρός ενός μακρινού εξωπλανήτη
- Markos by Night: Στην κορυφή της τηλεθέασης με την παράσταση «Αγάπη Μόνο»





