Βοήθεια 2 δισ. δολάριων σε φτωχές χώρες υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Κίνας
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ότι το Πεκίνο θα δημιουργήσει ένα ταμείο αρωγής, με αρχικό ποσό των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να εφαρμόσουν ένα παγκόσμιο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης στα επόμενα 15 χρόνια.
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζίνσενγκ ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ότι το Πεκίνο θα δημιουργήσει ένα ταμείο αρωγής, με αρχικό ποσό των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να εφαρμόσουν ένα παγκόσμιο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης στα επόμενα 15 χρόνια.
«Η Κίνα θα συνεχίσει να αυξάνει την επένδυση στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, έχοντας στόχο να αυξήσει το σύνολό της στα 12 δισεκατομμύρια έως το 2030» δήλωσε ο Σι, μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής για τη βιώσιμη ανάπτυξη στα Ηνωμένα Έθνη.
«Η Κίνα θα παραγράψει το χρέος από τα διακυβερνητικά άτοκα δάνεια που εκκρεμούν έως το τέλος του 2015 από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, τις περίκλειστες αναπτυσσόμενες χώρες και τις μικρές αναπτυσσόμενες νησιωτικές χώρες» πρόσθεσε.
Θέλουμε «η δικαιοσύνη να προηγηθεί των ατομικών συμφερόντων», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Κίνας, η οικονομία της οποίας, καθώς είναι στραμμένη προς τις εξαγωγές προϊόντων μεταποίησης, είναι η πρώτη που επωφελείται από την ανάπτυξη των χωρών του Νότου.
Η δεύτερη παγκόσμια οικονομία είναι ο κύριος εμπορικός εταίρος των αφρικανικών χωρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Κεντρική Μακεδονία: Στα αγροτικά μπλόκα στην Κεντρική Μακεδονία κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ
- Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
- Έρευνα στην Τουρκία για τα στημένα παιχνίδια – Συνελήφθησαν παίκτες των Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442