Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Λαφαζάνης: Ανούσιες φλυαρίες η εισηγητική ομιλία Τσίπρα στο Υπουργικό

Ανούσιες φλυαρίες χωρίς καμία θετική συνέπεια για τον ελληνικό λαό χαρακτήρισε την εισηγητική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ανούσιες φλυαρίες χωρίς καμία θετική συνέπεια για τον ελληνικό λαό χαρακτήρισε την εισηγητική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα εφαρμόσει ένα προδιαγεγραμμένο πρόγραμμα, το τρίτο μνημόνιο, λειτουργώντας ως «πολιτική υπαλληλία της τροϊκανής μνημονιακής ‘χούντας’, η οποία και θα επιτηρεί αυστηρά την κυβέρνηση, την πολιτική και την πορεία της και την εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος.»

Ερωτηθείς σχετικά με το σκοπό των εκλογών, είπε ότι ο κύριος στόχος των εκλογών-εξπρές ήταν να εκκαθαριστεί η Βουλή και η κυβέρνηση από το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος και τη Λαϊκή Ενότητα, η οποία είναι η μόνη δύναμη που διαθέτει και επιδιώκει μια δημοκρατική αντιμνημονιακή εναλλακτική πρόταση, ενώ προσέθεσε ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει πλήρως τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου.

Κατά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα αποδειχθεί πύρρειος και ο λαός θα αντιδράσει δυναμικά στα επερχόμενα μέτρα, ενάντια στη μνημονιακή συναινετική σούπα της νέας Βουλής.

Η Λαϊκή Ενότητα θα επιδιώξει να αναδείξει ακόμα περισσότερο και πιο πειστικά τη φιλολαϊκή εναλλακτική πρότασή της απέναντι στα μνημόνια το επόμενο διάστημα.

Εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν έντονες πολιτικές ανακατατάξεις και κοινωνικές αναμετρήσεις, στις οποίες η Λαϊκή Ενότητα δημοκρατικά συγκροτημένη θα είναι παρούσα και πρωτοπόρα και οι θέσεις της θα βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη λαϊκή απήχηση.

Η αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών

«Το εκλογικό αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει την απογοήτευση και τη σύγχυση που προκάλεσε σε μεγάλο μέρος των λαϊκών στρωμάτων η επιβολή του τρίτου Μνημονίου. Το γεγονός ότι αυτή η σοβαρή ήττα ήρθε αμέσως μετά τη μεγάλη ανάταση του ‘ΟΧΙ’και συνομολογήθηκε από μια ηγεσία που μιλάει στο όνομα της Αριστεράς, έδωσε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στη λογική του «δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στις εκτιμήσεις του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, σχετικά με τις εκλογές.

Το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά επίσης πως το «εκλογικό αποτέλεσμα της Λαϊκής Ενότητας υπολείπεται κατά πολύ των προσδοκιών μας. Σε αυτό συνέτειναν προφανείς, αντικειμενικοί παράγοντες. Ένας πολιτικός σχηματισμός που γεννήθηκε μόλις 28 ημέρες πριν από τις εκλογές- εξπρές, χωρίς οικονομικά μέσα, με το σύνολο σχεδόν των μέσων ενημέρωσης εχθρικά τοποθετημένα απέναντί του, ήταν αναπόφευκτο να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα οργάνωσης και επικοινωνίας».

Ωστόσο, η ΛΑΕ παραδέχεται πως υπήρξαν και «ανεπάρκειες, αδυναμίες και αστοχίες της εκλογικής μας καμπάνιας. Υποτιμήσαμε την απογοήτευση που προκάλεσε σε μεγάλο μέρος του κόσμου του ‘ΟΧΙ’ η συνθηκολόγηση της 13ης Ιουλίου, γεγονός που οδηγούσε μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος και ιδίως της νεολαίας στην αποχή. Δεν αντιληφθήκαμε έγκαιρα την πίεση που ασκούσε σε αριστερούς πολίτες η ψεύτικη, τεχνητή εικόνα ‘ντέρμπι’ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, όπως και τον κίνδυνο να μείνουμε εκτός Βουλής. Κρίσιμα κενά υπήρξαν στην ανάδειξη των αντιλαϊκών μέτρων του τρίτου μνημονίου και ιδίως στην επεξεργασία και την επικοινωνιακή προβολή της εναλλακτικής, ριζοσπαστικής μας πρότασης για τον τερματισμό της λιτότητας».

Διευκρινίζεται επίσης πως η πρόταση του κόμματος «περιλαμβάνει (ως εργαλείο και όχι ως αυτοσκοπό) την έξοδο από την ευρωζώνη με τη διαμόρφωση εθνικού νομίσματος, μια θέση η οποία ήταν δύσκολο να εξηγηθεί πειστικά εν μέσω προεκλογικής περιόδου και καταστροφολογίας από όλες τις συστημικές δυνάμεις».

Σε κάθε περίπτωση η Λαϊκή Ενότητα εκτιμά πως και το 3ο μνημόνιο θα αποτύχει και τονίζει πως «μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά συμφωνεί με τη μνημονιακή, σοσιαλδημοκρατική του μετάλλαξη. Η Λαϊκή Ενότητα θα απευθυνθεί χωρίς προκαταλήψεις σε όλο αυτόν τον κόσμο, επιδιώκοντας την ευρύτερη δυνατή ενότητα δράσης στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες και στο διάλογο για το παρόν και το μέλλον της Αριστεράς».

Καταλήγοντας η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως μέσα στον Οκτώβριο συγκαλείται πανελλαδική συνάντηση αντιπροσώπων των τοπικών επιτροπών της Λαϊκής Ενότητας, για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τον καθορισμό του προγράμματος δράσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο