Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας σε Caa3 (από Caa2) με αρνητική προοπτική, λόγω των «κινδύνων» που συνδέονται με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο παρέμεινε αμετάβλητο και παραμένει Not Prime (NP).
Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας σε Caa3 (από Caa2) με αρνητική προοπτική, λόγω των «κινδύνων» που συνδέονται με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο παρέμεινε αμετάβλητο και παραμένει Not Prime (NP).
Η ενέργεια αυτή του οίκου αφορά τα αξιόγραφα που διακρατεί ο ιδιωτικός τομέας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου.
«Η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος δημιουργεί έναν επιπρόσθετο κίνδυνο, πιο πιεστικό για τους ιδιώτες πιστωτές» ανέφερε ο οίκος.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.