Ταραχές πριν τα εγκαίνια αεροδρομίου από τον Ερντογάν στην επαρχία Χακιάρι
Ταραχές ξέσπασαν την Τρίτη στη νότια Τουρκία, σε περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, λίγη ώρα πριν τα εγκαίνια αεροδρομίου που επρόκειτο να τελέσει ο Ταγίπ Ερντογάν, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου.
Ταραχές ξέσπασαν την Τρίτη στη νότια Τουρκία, σε περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, λίγη ώρα πριν τα εγκαίνια αεροδρομίου που επρόκειτο να τελέσει ο Ταγίπ Ερντογάν, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου.
Περίπου 50 κουκουλοφόροι που είχαν συγκεντρωθεί σε δρόμο της πόλης Γιουκσέκοβα, στην επαρχία Χακιάρι, εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση, ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Radikal.
Στην πόλη είχαν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου, του «Σαλαντίν αλ Αγιούμπι» από τον πρόεδρο Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Το αεροδρόμιο φέρει το όνομα του σουλτάνου Σαλαντίν, ο οποίος ήταν από την πλευρά του πατέρα του ήταν κουρδικής καταγωγής και κατέκτησε την Ιερουσαλήμ τον 12ο αιώνα από τους σταυροφόρους.
Την Δευτέρα ο τουρκικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι οι Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) έβαλαν με οβίδες όλμων εναντίον ενός φυλακίου στη Γιουκσέκοβα. Από τα πλήγματα αυτά δεν τραυματίστηκε κανείς, ούτε αναφέρθηκαν ζημιές.
Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) επιδιώκει να εξασφαλίσει ευρεία πλειοψηφία στις προσεχείς εκλογές προκειμένου να ενισχύσει τις εξουσίες του προέδρου της χώρας. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, συγκεντρώνει ποσοστό 41% ωστόσο ενδέχεται να χρειαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια.
Ο Ερντογάν και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συχνά βάζουν στο στόχαστρο, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, το μεγαλύτερο φιλοκουρδικό κόμμα, το HDP (Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα) που θα μπορούσε να στερήσει από το AKP την πλειοψηφία εφόσον ξεπεράσει το όριο του 10% και εκλέξει βουλευτές. Από τη Γιουκσέκοβα, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε το HDP ότι «είναι στην υπηρεσία» των Κούρδων αυτονομιστών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442