Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Γαλλογερμανικές πιέσεις στην Ελλάδα με επίκληση χρεοκοπίας και Grexit

Γαλλογερμανικές πιέσεις στην Ελλάδα με επίκληση χρεοκοπίας και Grexit

Ενθαρρυντική ένδειξη χαρακτήρισε γερμανός αξιωματούχος το ότι η Ελλάδα θέλει να αποπληρώσει την επικείμενη δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εξάλλου, ο γάλλος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ, δήλωσε σήμερα από το Παρίσι πως το Grexit είναι, πάνω απ' όλα, κίνδυνος για την Ελλάδα.

Ενθαρρυντική ένδειξη χαρακτήρισε γερμανός αξιωματούχος το ότι η Ελλάδα θέλει να αποπληρώσει την επικείμενη δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο γερμανός αξιωματούχος δήλωσε πως η καταβολή των χρημάτων προς το ΔΝΤ σημαίνει πως η Ελλάδα δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με την χρεοκοπία. «Το βρίσκω ενθαρρυντικό γιατί αυτό υποδηλώνει ότι η χώρα δεν θα βρεθεί σε μια κατάσταση πτώχευσης γύρω στις 5 Ιουνίου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αποσαφήνισε πως δεν γνωρίζει κανένα σχέδιο που να περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ενός έκτακτου Eurogroup στις αρχές Ιουνίου για την Ελλάδα.

Εξάλλου, ο γάλλος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ, δήλωσε σήμερα από το Παρίσι πως το Grexit είναι, πάνω απ’ όλα, κίνδυνος για την Ελλάδα.

Παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της γαλλικής τραπεζικής αρχής δήλωσε πως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την Ελλάδα είναι η δημιουργία ανάπτυξης.

Τέλος, ο Νουαγιέ κάλεσε τις τράπεζες να παραμείνουν σε εγρήγορση ενόψει της μεταβλητότητας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως οι γαλλικές τράπεζες δεν θα αντιμετωπίσουν κίνδυνο εάν η Ελλάδα έβγαινε από την ευρωζώνη.

«Πριν από κάποια χρόνια, οι κίνδυνοι για τις γαλλικές τράπεζες θα ήταν μεγαλύτεροι εξαιτίας της έκθεσής τους στον διατραπεζικό δανεισμό και σε ελληνικά ομόλογα», τόνισε και προσέθεσε: «Σήμερα, η έκθεση δεν είναι τόσο σημαντική. Δεν είναι ένα πρόβλημα που μας απασχολεί».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο