Μεγάλες ελλείψεις καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία
Στις ελλείψεις υποδομών και προσωπικού, αλλά και τη μη ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, αποδίδει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Νομού Αττικής, το τραγικό συμβάν του θανάσιμου τραυματισμού ψυχικά πάσχοντα από άλλον ασθενή, χθες στο Δαφνί.
Στις ελλείψεις υποδομών και προσωπικού, αλλά και τη μη ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, αποδίδει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων (ΣΥΝΟΨΥΝΟ) – ΕΣΥ Νομού Αττικής, το τραγικό συμβάν του θανάσιμου τραυματισμού ψυχικά πάσχοντα από άλλον ασθενή, χθες στο Δαφνί.
Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία κάνουν λόγο για διαρκή αύξηση των κρουσμάτων βίας στις δομές Ψυχικής Υγείας αποδίδοντάς τα τόσο στην «εντατικοποίηση της εργασίας από ένα νοσηλευτικό προσωπικό εξουθενωμένο και αποψιλωμένο αριθμητικά, όσο και λόγω της στρεβλής θεώρησης της έννοιας της λεγόμενης ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και την έλλειψη κατάλληλων υποδομών».
Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει ο ΣΥΝΟΨΥΝΟ – ΕΣΥ Νομού Αττικής η κάλυψη των κλινών ξεπερνάει το 150% των διαθέσιμων, ενώ πάνω από το 60% των ασθενών νοσηλεύονται ακουσίως σε οξεία φάση της νόσου.
Τέλος, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για τους εκατοντάδες εξειδικευμένους νοσηλευτές που παραμένουν αναξιοποίητοι και δηλωνουν την συμπαράστασή τους στους συναδέλφους που έγιναν μάρτυρες του τραγικού περιστατικού.