Οι Γουόριορς δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Γκρίζλις, νίκησαν εύκολα με 20 πόντους τους Γκρίζλις και πήραν προβάδισμα 3-2 στη σειρά των ημιτελικών της δυτικής περιφέρειας του ΝΒΑ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Στεφ Κάρι με 18 πόντους, με τρία τρίποντα, ενώ ακόμη είχε πέντε ασίστ, επτά ριμπάουντ και έξι κλεψίματα. Πολύ καλός ήταν και ο Τόμπσον με άλλους 21 πόντους. Το επόμενο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για αύριο στο Μέμφις.

Στο μεταξύ, προβάδισμα (3-2) για πρώτη φορά στα ημιτελικά της Ανατολής πήραν οι Χοκς, επικρατώντας με 82-81 τους Γουίζαρντς στην Ατλάντα και απέχουν μια νίκη από την πρόκριση στους τελικούς της περιφέρειας.

Ο Αλ Χόρφορντ ήταν ο ηγέτης και καθοριστικός στο φινάλε, οδηγώντας την ομάδα του στο στόχο της με καλάθι στο 1.9’’ πριν το φινάλε. Ο 28χρονος φόργουορντ σέντερ έβαλε συνολικά 23 πόντους. Συνοπτικά σε αγώνες για τα ημιτελικά των πλέι οφ στο NBA, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Ημιτελικά ανατολικής περιφέρειας

Ατλάντα-Ουάσινγκτον 82-81

*Η Ατλάντα προηγείται με 3-2 στη σειρά

Ημιτελικά δυτικής περιφέρειας

Γκόλντεν Στέιτ-Μέμφις 98-78

*Το Γκόλντεν Στέιτ προηγείται με 3-2 στη σειρά

Η πρόκριση κρίνεται στις τέσσερις νίκες και η σειρά των αγώνων αρχίζει με δύο αναμετρήσεις στην έδρα της ομάδας που ήταν υψηλότερα στην κατάταξη της κανονικής περιόδου. Ακολουθούν δύο αγώνες στο γήπεδο της άλλης ομάδας κι εφ΄όσον δεν έχει κριθεί η πρόκριση, η σειρά μεταφέρεται εναλλάξ στις έδρες των δύο αντιπάλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ