Ημερίδα για τη διαχείριση του θυμού μέσα από το παραμύθι
Ημερίδα με θέμα «Η διαχείριση θυμού μέσα από το παραμύθι», διοργανώνει το Σάββατο 16 Μαΐου στις 11:30 π.μ., στο Polis Art Cafe, στη Στοά του Βιβλίου (Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου), η μη κυβερνητική οργάνωση για τη Γονεϊκή Ισότητα (ΓΟΝ.ΙΣ).
Ημερίδα με θέμα «Η διαχείριση θυμού μέσα από το παραμύθι», διοργανώνει το Σάββατο 16 Μαΐου στις 11:30 π.μ., στο Polis Art Cafe, στη Στοά του Βιβλίου (Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου), η μη κυβερνητική οργάνωση για τη Γονεϊκή Ισότητα (ΓΟΝ.ΙΣ).
Ενώ φαινομενικά η οικογενειακή κατάσταση και η σχέση ανάμεσα στα μέλη μοιάζει ιδανική, ονειρεμένη, όπως τα παραμύθια, δυστυχώς, αργότερα διαπιστώνουμε πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα.
Οι συνθήκες ζωής αλλάζουν, αλλάζουμε και εμείς. Μέσα από αυτήν την ροή των πραγμάτων, η σχέση δοκιμάζεται και οι γονείς είναι αυτοί που πρέπει να διαπραγματευτούν ξανά τους όρους συνύπαρξης και την κοινή τους πορεία.
Πώς ένα παραμύθι ζωντανεύει μέσα από σκέψεις και συναισθήματα που μπορεί τα παιδιά να μοιραστούν μαζί μας;
Η βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ειρήνη Καμαράτου-Γιαλλούση, μέσω των παραμυθιών της μας προτείνει τρόπους και εργαλεία, προκειμένου μικροί και μεγάλοι να διαχειριζόμαστε τον θυμό μας. Ένα πρώτο βήμα είναι να τον αναγνωρίσουμε αλλά και να τον αποδεχτούμε.
Η κ. Καμαράτου-Γιαλλόυση θα αναγνώσει το παραμύθι της με τίτλο«Τα πουλάκια που δεν έπρεπε να γεννηθούν», και στη συνέχεια θα δώσει το λόγο σε άλλους ειδικούς.
Στο πάνελ της ημερίδας η συγγραφέας θα πλαισιώνεται από την εκπαιδευτικό-συντονίστρια του Κέντρου Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ, Μαίρη Γεωργιάδου, τον πρόεδρο του κεντρικού φορέα του ΓΟΝ.ΙΣ, Δημήτρη Καλαποθαράκο, τη σύμβουλο ψυχικής υγείας και εθελόντρια στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων, Βάσω Πέτσα, και την κοινωνική λειτουργό και εθελόντρια στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων Μυρτώ Αραβανή.
Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Σοφία Ιερεμία.
Μετά τις ομιλίες των μελών του ΓΟΝ.ΙΣ θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με τον κόσμο και το πάνελ θα δεχτεί ερωτήσεις.
Στην ημερίδα καλούνται, εκτός από τους ειδικούς επιστήμονες και οι γονείς με τα παιδιά τους, καθώς εθελοντές του συλλόγου θα απασχολούν δημιουργικά μικρότερα παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το παραμύθι.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους.
health.in.gr
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 7 τραυματίες
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442